CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ITA 40 - 03/06/2020

Mikro analiza

03 qershor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

ITA 40 mundësi e tregut në rritje të bazuar 1.00 Lot llogari:

Përmbledhja themelore:

  • Aksionet italiane u rriten nëntë herë gjatë 10 ditëve të kaluar pasi aksionet evropiane të martën kanë arritur nivele më të larta që nga fillimi i marsit.
  • Indeksi i ITA40 ishte i mbështetur nga shpresa lidhur me stimuli nga BQE-ja. Pritet që BQE ta rritet programin e tij blerjes së bonove prej 750 miliardë dollarë, me rreth 550 miliardë euro në 1,30 triliona euro.

Përmbledhja teknike

  • Teknikisht, sipas tabelës ditore, ITA40 është një një trend të fortë të rritjes, por është ende në zonë të rënies poshtë mesatares lëvizëse 200-ditore, pasi gjysmën e dytë të marsit, ITA40 ra më shumë se 50%. RSI ditor e po tejkalon nivelin 70 duke treguar një lëvizje shumë pozitive në ditët e ardhshme. Edhe mesataret lëvizëse 20 dhe 50-ditore tregojnë se çmimi është në territor pozitiv duke ua afruar mesatares lëvizëse 200-ditore, e cila është në 21150.


Grafiku: (ITA40, ditor)

ITA 40, 3. qershor 2020
Çmimi i referencës: 19,400.0

ITA40

Javore

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

23,690.0

Rezistencë 2

22,260.0

Rezistencë 1

20,830.0

Mbështetje 1

17,970.0

Mbështetje 2

16,540.0

Mbështetje 3

15,110.0

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

ITA40

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

480,179.70

320,119.80

160,059.90

-160,059.90

-320,119.80

-480,179.70

Fitimi apo humbja në €**

429,000.00

286,000.00

143,000.00

-143,000.00

-286,000.00

-429,000.00

Fitimi apo humbja në £**

381,852.64

254,568.43

127,284.21

-127,284.21

-254,568.43

-381,852.64

Fitimi apo humbja në C$**

650,067.28

433,378.19

216,689.09

-216,689.09

-433,378.19

-650,067.28

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 14:10 GMT dhe 03 06 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani