CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Lufthansa AG (#LHA.DE) - 26/05/2020

Mikro analiza

26 maj, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI AFATGJATË: RRITJA

Ngjashmëri më krizën globale financiare i 2008-2009:

 • Kriza globale financiare 2008-2009: Gjatë krizës globale financiare 2008-2009, çmimi i aksionit të Lufthansës ra me 58,0%. Në vitin 2007 aksioni lëvizi rreth 22,80 EUR para që të bjerë drejt 18 EUR në fillim të vitit 2008, kur kriza globale financiare filloi të godasë tregje. Vetëm gjatë krizës globale financiare 2008-2009, çmimi i Lufthansës ra me 58.0% në 7,73.
 • Kriza e koronavirusit 2020: Gjatë krizës së koronavirusit 2020 situata është e ngjashme. Para periudhës së krizës, Lufthansa AG u rrit në nivel rekord, rreth 31 EUR në vitin 2017, para që të bjerë drejt 15 EUR në fillim të vitit 2020. Vetëm gjatë krizës së koronavirusit, çmimi i aksionit të Lufthansës ra me 54,0% në 7,02 EUR, duke rënë në nivel më të ulët që nga viti 2003.

Stimuli monetar dhe fiskal të SHBA-së dhe MB-së gjatë krizës globale financiare 2008-2009 dhe Krizës së koronavirusit 2020

Lajmet e tregut:

 • Lufthansa ka arritur një marrëveshje shpëtimi prej 9 miliardë euro me qeverinë gjermane. Shpëtimi më i madh të gjerman të kompanisë nga fillimi i krizës së koronavirusit do të nënkuptojë, qeveria të marrë 20% të aksioneve, dhe kjo mund të rritet në 25% plus një aksion në rast të një përpjekje për marrjen e kontrollit, sepse ajo kërkon të mbrojë mjera vende pune. Lufthansa do të marrë hua tre vjeçare me vlerë prej 3 miliardë dollarë nga KfW i mbështetur nga qeveria dhe bankat private.
 • Lufthansa AG do të rifillojë disa fluturime nga qershori 2020. Deutsche Lufthansa AG do të katërfishojë fluturime muajin e ardhshëm sepse kufizimet lidhur me koronavirusin lehtësojnë, ndonëse grupi gjerman do të ofrojë aq shërbime në një javë siç bën zakonisht çdo ditë në kulmin e verës. Lufthansa planifikon të kryejë 1,800 fluturime në javë në qershor në krahasim me 400 tani, tha kompania. Orari do të përfshijë rrugët evropiane dhe ndërkontinentale, duke përfshirë Nju Jork, Tokio dhe Dubai.
 • Franca dhe Gjermani më 18 maj propozuan fond të rimëkëmbjes me vlerë 500 miliardë euro (546,4 miliardë dollarë) që mund të ofrojë ndihmë rajoneve e Bashkimit Evropian dhe sektorëve të goditura më shumë nga pandemia e koronavirusit. Industria e avionëve mund të jetë midis sektorëve që mund të marrin asete nga fondi evropian i rimëkëmbjes, tha ministri francez i financave, Bruno Le Maire.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit të Lufthansës AG

 • Që nga shkurti i vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit ndjeshëm.
 • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit nga 2,55% në më shumë se 5.0% në ditë në vitin 2020.
 • Që nga fundi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 6,66%.
 • Paqëndrueshmëria e lartë mund të krijojë mundësi tregtare afatshkurtër.

 • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 10000 aksione)

 • Pikëpamja teknike ( Lufthansa AG, tremujore, 2003 - 2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi i referencës: 8.00

Lufthansa AG

Trendi afatgjatë

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

13.00

Rezistencë 2

12.00

Rezistencë 1

10.50

Mbështetje 1

6.50

Mbështetje 2

5.00

Mbështetje 3

4.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Lufthansa AG

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $**

54,712.50

43,770.00

27,356.25

-16,413.75

-32,827.50

-43,770.00

Fitimi apo humbja në €

50,000.00

40,000.00

25,000.00

-15,000.00

-30,000.00

-40,000.00

Fitimi apo humbja në £**

44,590.46

35,672.37

22,295.23

-13,377.14

-26,754.28

-35,672.37

Fitimi apo humbja në C$**

79,098.52

60,878.82

38,049.26

-22,829.56

-46,659.11

-60,878.82

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:43 GMT+1 dhe 26 05 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
LUFTHANSA AG Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani