CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Moderna Inc. (#MODERNA) - 24/11/2020

Mikro analiza

24 Nлntor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

KOMPANIA: Moderna , Inc. është një kompani bioteknologjike klinike. Kompania përqendrohet në zbulimin dhe zhvillimin e terapisë dhe vaksinave të ARN-së. Moderna zhvillon ilaçe mARN për sëmundjet infektive, imuno-onkologjike dhe sëmundjet kardiovaskulare. Moderna është gjithashtu në rrugën e saj për të qenë ndër kompanitë e para që i ofrojnë botës një vaksinë kundër COVID-19.

MODERNA RAPORTOI 94,5% EFEKTSHMËRI TË VAKSINËS KUNDËR COVID-19 (16 nëntor): Sipas Reutersit, vaksina eksperimentale e Modernës është 94.5% efektive në parandalimin e COVID-19 bazuar në të dhënat e përkohshme nga një shqyrtim të fazës së fundit. Një javë më parë, të dhënat e vaksinës kundër Covid-19 të Pfizer-it raportuan një normë efikasiteti prej 90%. Vaksina është zhvilluar me teknologjinë e re të njohur si mARN, e cila e kthen trupin e njeriut në një fabrikë vaksinash duke shkaktuar qelizat të prodhojnë proteina të virusit që sistemi imun i sheh si kërcënim dhe i sulmon. Ndryshe nga vaksina e Pfizer-it, atë e Modernas mund të ruhet në temperatura normale të frigoriferit, që mund ta bëjë shpërndarjen më e lehtë. Ky është një faktor kryesor sepse rastet e COVID-19 po rriten. Do të jenë të nevojshme dy doza vaksine në interval 28-ditshëm.

PRITET QË MODERNA TË PARAQET PËR AUTORIZIM NË SHBA (EUA) NË JAVË TË ARDHSHME: Mendohet se Moderna ka të dhëna të mjaftueshme sigurie të kërkuara për autorizim në SHBA, dhe pritet të paraqesë për autorizim përdorimi emergjent (EUA) në javë të ardhshme. Më parë u prit që kjo do të ndodhet në fund të nëntorit apo në fillim të dhjetorit.

ADMINISTRATA E USHQIMIT DHE BARNAVE (FDA) MUND TË MIRATOJË VAKSINËN E PARË KUNDËR COVID-19 NË GJYSMËN E PARË TË DHJETORIT 2020: Miratimi më i hershëm i FDA / EUA i vaksinës Moderna dhe / ose Pfizer-it do të jetë në gjysmën e dytë të dhjetorit. Të dhënat që u publikuan janë paraprake dhe FDA kërkon të dhëna nga njerëzit pasi të marrin dozën e dytë. FDA duhet të rishikojë si të dhënat e studimit ashtu edhe të dhënat e prodhimit.

MODERNA KA BËRË TASHMË MARRVESHJE PËR DËRGESË SË VAKSINAVE KUNDËR COVID-19: pret që Moderna , pjesë e programit të qeverisë amerikane të prodhojë rreth 20 milion doza për Shtetet e Bashkuara këtë vit, miliona prej të cilave kompania tashmë ka bërë dhe është e gatshme të dërgojë nëse merr autorizimin nga FDA-ja. Moderna ka marrë gati 1 miliard dollarë financimi për kërkim dhe zhvillim nga qeveria amerikane dhe ka një marrëveshje prej 1.5 miliard dollarësh për 100 milion doza. Qeveria ka një mundësi për 400 milion doza të tjera. Kompania shpreson të prodhojë midis 500 milion dhe 1 miliardë doza në 2021, të ndara midis vendeve të saj të prodhimit dhe SHBA, në varësi të kërkesës. Ndërkohë, Britania e Madhe njoftoi një marrëveshje fillestare me Moderna për pesë milion doza. Njoftimi erdhi një muaj pasi Komisioni Evropian përfundua diskutimet për të blerë 80 milionë doza të vaksinës nga Moderna, me opsionin për të blerë më 80 milion.

MODERNA PUBLIKON TË DHËNAT E TË ARDHURAVE MË TË MIRA SE SA PRITEJ PËR TREMUJORIN E TRETË: Moderna Inc. raportoi një ulje prej 59 centësh sepse të ardhurat u rritën me 826% në 157,91 milion. Kompania ende nuk ka produkte komerciale, kështu që rezultatet e larta vijnë nga bashkëpunimi dhe dhurata. Mesatarisht, analistët e anketuar nga FactSet parashikuan një humbje prej 38 centë për aksion në një shitje prej 80,6 milionë dollarësh.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Moderna Inc.

  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit u rrit në 7,79% në ditë në vitin 2020.
  • Që nga mesi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 8,11%.
  • Që nga 23 nëntori, paqëndrueshmëria pesë-ditore të mesatares lëvizëse ka qëndruar në 5,42%.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

  • Parashikimi teknik ( Moderna Inc., mujor, 2019-2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 97.00

Moderna Inc.

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

157.00

Rezistencë 2

130.00

Rezistencë 1

115.00

Mbështetje 1

80.00

Mbështetje 2

65.00

Mbështetje 3

55.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Moderna Inc.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

60,000.00

33,000.00

18,000.00

-17,000.00

-32,000.00

-42,000.00

Fitimi apo humbja në €**

50,533.55

27,793.45

15,160.07

-14,317.84

-26,951.23

-35,373.49

Fitimi apo humbja në £**

37,772.77

24,666.81

13,454.62

-12,707.15

-23,919.33

-31,394.12

Fitimi apo humbja në C$**

78,148.20

42,981.51

23,444.46

-22,141.99

-41,679.04

-54,703.74

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 9:30 GMT dhe 24 11 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Moderna Inc Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani