CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Moderna Inc. (#MODERNA) - 23/12/2020

Mikro analiza

23 Dhjetor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

KOMPANIA: Moderna , Inc. është një kompani bioteknologjike klinike. Kompania përqendrohet në zbulimin dhe zhvillimin e terapisë dhe vaksinave të ARN-së. Moderna zhvillon ilaçe mARN për sëmundjet infektive, imuno-onkologjike dhe sëmundjet kardiovaskulare. Moderna është gjithashtu në rrugën e saj për të qenë ndër kompanitë e para që i ofrojnë botës një vaksinë kundër COVID-19.

ADMINISTRATA E SHBA-së E USHQIMIT DHE ILAÇEVE (FDA) E APROVOI VAKSINËN KUNDËR COVID-19-IT (18 DHJETOR): Sipas raportit të The Guaidrian-it, autorizimi i vaksinës po i sjell një vaksinë tjetër për parandalim të përhapjes së koronavirusit publikut amerikan, dhe pritet se miliona doza do të fillojnë t'u distribuohen punonjësve të shëndetësisë dhe pacientëve që janë në procesin afatgjatë të shërimit. Vaksina e Modernës është 94% efektive në parandalim të koronavirusit, dhe është e aprovuar për persona më të vjetër se 18 vjeç. Vaksina e zhvilluar nga Moderna dhe Instituti Kombëtar i Sëmundjeve Alergjike dhe Infektive (NIAID) përdor një teknologji i mRNA-së, e cila i prezanton trupit proteinat që krijojnë sipërfaqen e koronavirusit. Tregjet tani po presin që vende të tjera ta miratojnë vaksinën e Modernas.

MODERNA KUNDËR PFIZER-IT: Vaksina e Modernas ka të paktën dy avantazhe të dallueshme në krahasim me vaksinën e Pfizer-it. Ajo duhet të ftohet, por nuk kërkon temperaturë prej -70C (-94F) të kërkuara nga vaksina e Pfizer-it. Kjo do të thotë se vaksina mund të transportohet më lehtë në zona rurale.

MODERNA KRYEN PROVA PËR TË KONFIRMUAR SE VAKSINA E SAJ ËSHTË EFEKTIVE KUNDËR LLOJIT TË RI TË VIRUSIT: Moderna pritet se imuniteti të krijuar nga vaksina e saj do të mbrojë edhe kundër lloje të reja të koronavirusit dhe kryen shumë teste për të konfirmuar atë. Lloji i ri i virusit u shfaq në MB dhe disa vende të tjera, por hamendësohet se ky lloji erdhi edhe në SHBA.

MODERNA KA BËRË TASHMË MARRVESHJE PËR DËRGESË SË VAKSINAVE KUNDËR COVID-19: pret që Moderna , pjesë e programit të qeverisë amerikane të prodhojë rreth 20 milion doza për Shtetet e Bashkuara këtë vit, miliona prej të cilave kompania tashmë ka bërë dhe është e gatshme t'i dërgojë. Moderna ka marrë gati 1 miliard dollarë financimi për kërkim dhe zhvillim nga qeveria amerikane dhe ka një marrëveshje prej 1.5 miliard dollarësh për 100 milion doza. Të premten (11 dhjetor), SHBA urdhëroi 100 milionë dozë me çmim prej 16,50$ (1,65 milionë dollarë). Qeveria ka mundësi të blejë 300 milionë doza të tjera me çmim prej 16,50$ për dozë (potenciali total - 4,95 miliardë). Kompania shpreson të prodhojë midis 500 milion dhe 1 miliardë doza në 2021, të ndara midis vendeve të saj të prodhimit dhe SHBA, në varësi të kërkesës. Ndërkohë, Britania e Madhe njoftoi një marrëveshje fillestare me Moderna për pesë milion doza. Njoftimi erdhi një muaj pasi Komisioni Evropian përfundua diskutimet për të blerë 80 milionë doza të vaksinës nga Moderna, me opsionin për të blerë më 80 milion.

PARASHIKIMI I ANALISTËVE (Goldman Sachs / Morgan Stanley / Barclays Bank): Firma bioteknologjike Moderna, e cila nuk pati profit nga shitja e produkteve, do të përfitojë më shumë se 13 miliardë dollarë vitin e ardhshëm. Duke përdorur supozime konservative për njësi të shitjes dhe për çmime, Goldman Sachs parashikon se Moderna mund të shesë 20 miliona doza të vaksinës në dhjetor, një të katërtë prej rreth 300 milionë të të ardhurave, dhe pasta 750 miliona doza për 13,3 miliardë dollarë gjatë vitit 2021. Goldman Sachs e mbajti çmimin e synuar në 171$, ndërisa Morgan Stanley e mbajti çmimin e synuar në 150$. Përveç kësaj, Barclays Bank e mbrojti çmimin e synuar prej 169$ për aksion.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Moderna Inc.

  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit u rrit në 8,06% në ditë në vitin 2020.
  • Që nga mesi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 8,39%.
  • Që nga 22 dhjetori, paqëndrueshmëria pesë-ditore e lëvizjes mesatare ka qëndruar në 8.84%.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

  • Parashikimi teknik ( Moderna Inc., mujor, 2019-2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 120

Moderna Inc.

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

200

Rezistencë 2

171

Rezistencë 1

147

Mbështetje 1

94

Mbështetje 2

80

Mbështetje 3

69

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Moderna Inc.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

80,000.00

51,000.00

27,000.00

-26,000.00

-40,000.00

-51,000.00

Fitimi apo humbja në €**

65,665.27

41,861.61

22,162.03

-21,341.21

-32,832.64

-41,861.61

Fitimi apo humbja në £**

59,608.52

38,000.43

20,117.88

-19,372.77

-29,804.26

-38,000.43

Fitimi apo humbja në C$**

103,062.40

65,702.28

34,783.56

-33,495.28

-51,531.20

-65,702.28

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:00 GMT dhe 23 12 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Moderna Inc Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani