CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar - 22/04/2020

Mikro analiza

22 prill, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI AFATMESËM: RRITJA

  • Numri i ditor të pasagjerët në transport ajror në Kinë u rrit me 7.9% në prill në krahasim me marsin (mund të rritet kërkesë për karburant areoplani):

Rregullatori i aviacionit i Kinës tha të mërkurën (22 prill) se numri i pasagjerëve në aeroplanet u rrit me 7,9% këtë muaj, deri në 21 prill.

  • OPEC+ konsideron veprim: ministrat e OPEC+ kanë mbajtur thirrje të improvizuar të martën (21 prill) për ta folur për rrugën e çmimeve. A do të fillojnë me reduktim të prodhimit edhe përpara majit?

Organizata ka marrë një propozim nga Algjeria, e cila këtë vit e kryeson OPEC-in, për ta filluar me reduktimet e planifikuara menjëherë në vend të 1 majit, siç u planifikua. Grupi i OPEC+, që i kryesuar nga Arabia Saudite dhe Rusia i finalizuan të dielën planet për ta reduktuar ndjeshëm prodhimin e naftës me 9,7 milionë fuçi në ditë. Grupi, i njohur si OPEC+ tha se ra dakord të reduktojë prodhim me 9.7 milionë fuçi në ditë (bpd) në maj dhe qershor. Nga qershori 2020 deri në janar i 2021 OPEC+ do të reduktojë prodhimin me 8 milionë fuçi në ditë. Nga janari i 2021 deri në maj i 2022 OPEC+ do të reduktojë prodhimin me 6 milionë fuçi në ditë. Ndërkohë, Arabia Saudite tha se do të ketë vend edhe për shkurtime më të mëdha, por gjithçka do të varet nga varet nga prodhuesit e tjerë të përfshirë në marrëveshje.

  • Presidenti Donald Trum dëshirojë të shtojë 75 milionë fuçi të naftës Rezervës së naftës të SHBA-së, për t'u ndihmuar prodhuesve të depozitojnë tepricë të naftës

Ministria e energjisë është në procesin e dhënies me qira të disa prej rreth 75 milionë fuçish të hapësirës në dispozicion në Rezervën Strategjike të naftës kompanive të naftës për t'u ndihmuar të merren me rënien e magazinimit komercial, të shkaktuar nga rënia e kërkesës vendase për energji pas shpërthimit të pandemis së koronavirusit.

  • Australia e blen naftën nga Rezerva strategjike e naftës e SHBA-së me vlerë prej 94 milionë dollarë australianë

Ministri federal i energjisë, Angus Taylro, tha se qeveria do të përfitojë nga çmimi i naftës historikisht i ulët për ta ndërtuar "rezervë strategjike të naftës". Qeveria federale do të shpenzojë 94 milionë dollarë për rezervë të karburantit për ta forcuar rezervën kombëtare.

  • Administrata e Trumpit kërkojë t'i bëjë presion në Kinë për të blerë produkte të energjisë duke përfshirë edhe naftën, me vlerë prej 52 miliardë dollarësh.

Prodhuesit paralajmërojnë se Kina nuk e plotëson angazhimin e saj ndërsa po rrit blerjen e naftës së papërpunuar nga Rusia dhe Arabia Saudite. Kina sipas fazës së marrëveshjes nga janari duhet të blejë energji nga SHBA-ja me vlerë prej 52,4 miliardë dollarë gjatë dy viteve të ardhshme, por angazhimin e saj nuk e realizon, tha shoqata tregtare e SHBA-së.

  • Cili është çmimi i naftës që tre prodhues më të mëdhenj të naftës në botë nuk mund të durojnë? A do të mbijetojnë çmimin aq të ulët?

ARABIA SAUDITE (8,98 dollarë për fuçi): Nafta e Arabisë Saudite është më e lira për të prodhuar (taksat bruto, shpenzimet kapitale, kostot e prodhimit dhe transportit) në botë, sipas broshurës së Aramco IPO të vitit të kaluar. Në fakt, me teknologjitë e reja të shpimit, kostot e prodhimit në Arabi Saudite janë ulur edhe më tej në disa fusha nafte, siç është edhe fusha më e madhe botërore, Shaybah.

SHBA(23,35 dollarë për fuçi për naftë argjilore): Për shembull, nafta argjilore në SHBA kushton 23,35 dollarë për fuçi (dhe 20,99 dollarë koston nafta jo-argjilore), sipas Administratës së Informaionit të Energjisë (EIA). Megjithatë, prodhimi i naftës argjilore është shumë i shtrenjtë, kështu që çmimi më i ulët lëviz mes 20 dhe 25 dollarësh për fuçi, por kjo do të thotë se disa modeleve të biznesit do të jenë në problem në të ardhmën e afërt, dhe në afatgjatë mund të përballohen me falimentimin.

RUSIA (19,21 dollarë për fuçi): Kostot mesatare të prodhimit në Rusi janë 19,21 dollarë për fuçi, sipas EIA-së së SHBA-së.

  • Përmbledhja teknike

Linja e referencës:

11.00

Rezistencë 3:

23.00

Rezistencë 2:

20.00

Rezistencë 1:

16.00

Mbështetja 1:

6.00

Mbështetja 2:

5.00

Mbështetja 3:

4.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

12,000.00

9,000.00

5,100.00

-5,000.00

-6,000.00

-7,000.00

Fitimi apo humbja në €**

11,039.56

8,279.67

4,691.81

-4,599.82

-5,519.78

-6,439.74

Fitimi apo humbja në £**

8,936.67

7,285.62

4,128.52

-4,047.57

-4,857.08

-5,666.59

Fitimi apo humbja në C$**

16,944.00

12,708.00

7,201.20

-7,060.00

-8,472.00

-9,884.00

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:46 GMT+1 dhe 22 04 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani