CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar - 07/05/2020

Mikro analiza

07 maj, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI AFATGJATË: RRITJA

PIKËPAMJA AFATGJATE: PRITJE PAS KRIZËS SË KORONAVIRUSIT (fundi i vitit 2020 deri në fund të gjysmës së parë të vitit 2021)

RIMËKËMBJA EKONOMIKE E PRITUR:

  • FONDI MONETAR NDËRKOMBËTAR (FMN) MENDON QË ËSHTË E MUNDSHME EKONOMI TË FILLOJNË TË RIHAPIN NË TREMUJORIN E DYTË TË VITIT 2020. FMN-ja tha se pritet që ekonomia globale të bjerë me 3% gjatë vitit 2020 për shkak të rënies së aktivitetit, që është shkaktuar nga koronavirusi, dhe që kjo do të jetë rënia më e madhe që nga depresioni i madh i vitit 1930. FMN-ja në Pritje e saj për ekonominë botërore për vitin 2020 parashikoi rimëkëmbje të pjesshme në vitin 2021, duke pritur që ekonomia të rritet me 5,8%. Parashikimet e FMN-së supozojnë se shpërthimi i koronavirusit do të arrijë kulmin në shumicën e vendeve gjatë tremujorit të dytë të këtij viti, de të fillojë të bjerë gjatë gjysmës së dytë, ndërsa mbyllja e bizneseve dhe masa të tjera do të lehtësojnë gradualisht. FMN-ja gjithashtu tha se parashikimet i shënoi pasiguria ekstreme dhe se rezultatet mund të ishin shumë më e këqija, që varet nga rrjedhës së epidemisë.

ANA E KËRKESËS:

  • ME RIHAPJE GRADUALE TË EKONOMIVE, EDHE PARASHIKIME LIDHUR ME KËRKESË PËR NAFTË PËRMIRËSOJNË. Kur ekonomitë anembanë botës do të fillojnë të rihapen mund të presim edhe rritje graduale të kërkesës për naftë. Kjo mund të heqë presion në kapacitet e magazinimit të naftës, si rezerva globale do të fillojë të pakësohen. India ka zgjeruar mbyllje deri në 18 maj për ta frenuar përhapjen e vazhdueshme të koronavirusit, por ndërkohë njoftoi lehtësim të disa kufizimeve. India është kosumatori i tretë më i madh i naftës në botë, pas SHBA-së dhe Kinës. Kina tashmë ka filluar ta rihapë ekonominë e saj, së bashku me SHBA-në, e cila planifikon ta fillojë rihapjen në fillim të majit 2020. Për këtë arsye mund të presim që dallimi mes ofertës dhe kërkesës të pakësohet, që mund të jetë gjëra pozitive për çmimin e naftës.

ANA E OFERTËS:

  • PRODHUESIT I OPEC+, TË UDHËHEQUR NGA ARABIA SAUDITE DHE RUSIA DO TË FILLOJNË TA REDUKTOJNË PRODHIMIN DERI NË MAJ TË VITIT 2022. Grupi i OPEC+, që i kryesuar nga Arabia Saudite dhe Rusia i finalizuan të dielën planet për ta reduktuar ndjeshëm prodhimin e naftës me 9,7 milionë fuçi në ditë. Grupi, i njohur si OPEC+ tha se ra dakord të reduktojë prodhim me 9.7 milionë fuçi në ditë (bpd) në maj dhe qershor. Nga qershori 2020 deri në janar i 2021 OPEC+ do të reduktojë prodhimin me 8 milionë fuçi në ditë. Nga janari i 2021 deri në maj i 2022 OPEC+ do të reduktojë prodhimin me 6 milionë fuçi në ditë. TË TJERA G-20: SHBA, Brazili dhe Kanadaja do të shtojnë 3,7 milionë fuçi pese prodhimi i tyre bie. Ndërkohë, Arabia Saudite tha se do të ketë vend edhe për shkurtime më të mëdha, por gjithçka do të varet nga varet nga prodhuesit e tjerë të përfshirë në marrëveshje. Për këtë arsye mund të presim që dallimi mes ofertës dhe kërkesës të pakësohet, që mund të jetë gjëra pozitive për çmimin e naftës.
  • Parashikim afatgjatë teknik

Linja e referencës:

20

Rezistencë 3:

50

Rezistencë 2:

40

Rezistencë 1:

30

Mbështetja 1:

15

Mbështetja 2:

11

Mbështetja 3:

10

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

30,000.00

20,000.00

10,000.00

-5,000.00

-9,000.00

-13,000.00

Fitimi apo humbja në €**

27,578.60

18,385.73

9,192.87

-4,596.43

-8,273.58

-11,950.73

Fitimi apo humbja në £**

22,230.77

16,121.75

8,060.88

-4,030.44

-7,254.79

-10,479.14

Fitimi apo humbja në C$**

42,294.60

28,196.40

14,098.20

-7,049.10

-12,688.38

-18,327.66

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:29 GMT+1 dhe 07 05 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani