CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 12/11/2020

Mikro analiza

12 Nлntor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Palladiumi, përmbledhja e tregut:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Industria e makinave pësoi një rënie të madhe gjatë krizës së koronavirusit, dhe paqëndrueshmëria e çmimit të palladiumit u rrit, sepse kriza shkaktoi rënie të kërkesës për palladiumin, por edhe disa minatorë ishin të mbyllura në Afrkë të Jugut për shkak të masave të mbylljes.
 • Çmimi i palladiumit ra nga niveli më i lartë 2787,85 poshtë 1400 (1352,60) në mes të marsit të vitit 2020, që është rënia prej 51,48%. Por çmimi i palladiumit arriti të rimëkëmbet dhe e tejkaloi nivelin 2000.
 • Palladiumi humbi rreth 100 dollarësh që nga fillimi i kësaj jave por arriti të mbetet mbi nivelin 2300.

Treguesit që mund të mbështesin çmimin më të lartë të palladiumit:

 • Dollari amerikan u dobësua sepse pritet që Kongresi i SHBA-së do të miratojë një paketë shtesë stimuluese.
 • Shitjet e makinave në Kinë vazhduan të rritet edhe në muajt e fundit të këtij viti.
 • PBB-ja e Kinës vazhdoi të rimëkëmbet në tremujorin e tretë, duke sinjalizuar një aktivitet më të fortë ekonomik.
 • Kina po rihap fabrika e automjeteve dhe me rregullore më të rrepta emetimi, industria e automjeteve e Kinës do të rrisë kërkesë për palladium.
 • Afrika e Jugut, i dyti prodhues më i madh të palladiumit në botë u përballua me rritje të infeksioneve me koronavirusin. Për këtë aryse minat përballohen me vonesa të gjata të kthimit të mijëra punëtorëve.

Parashikim afatmesëm teknik

 • Nga pikëpamja teknike, palladiumi mund të mbetet në rritje për aq kohë sa arrin të qëndrojë mbi linjë të trendit në rritje. Palladiumi lëviz edhe mbi mesataret eksponenciale lëvizëse 155-ditore, duke sugjeruar se në afatin e mesëm çmimi i palladiumit mund të rritet më tej.
 • Përveç kësaj, RSI ditor kohët e fundit ra poshtë nivelit 50, duke sugjeruar së rënia është e kufizuar.
 • Në rast të rritjes, palladiumi mund të shkojë drejt Rezistencës 1, 2500 dhe Rezistencës 2, 2600.
 • Por, nëse palladiumi bie poshtë linjës së trendit në rritje, mund të vazhdojë të bjerë drejt Mbështetjes 1, 2138 dhe Mbështetjes 2, 2070.


Grafiku: (Palladiumi, ditor)

Çmimi aktual: 2318

Palladiumi

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2700

Rezistencë 2

2600

Rezistencë 1

2500

Mbështetje 1

2138

Mbështetje 2

2070

Mbështetje 3

2000

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Palladiumi

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

38,200.00

28,200.00

18,200.00

-18,100.00

-24,800.00

-31,800.00

Fitimi apo humbja në €**

32,342.46

23,875.85

15,409.23

-15,324.57

-20,997.20

-26,923.83

Fitimi apo humbja në £**

24,520.81

21,380.16

13,798.54

-13,722.73

-18,802.41

-24,109.54

Fitimi apo humbja në C$**

49,910.59

36,844.99

23,779.39

-23,648.74

-32,402.69

-41,548.61

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:15 GMT dhe 12 11 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PALLADIUMI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani