CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 01/03/2021

Mikro analiza

01 Mars, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Përmbledhja themelore:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Evropa dhe Kina kohët e fundit kanë vendosur standarde më të rrepta emetimi, që mund të shkaktojë rritje të përdorimit të palladiumit.
 • KINA ËSHTË KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR TË PALLADIUMIT, E CILA PËRFSHIN NJË TË TRETË TË PRODHIMIT TË AUTOMJETEVE: Të dhënat e fundit treguan se ekonomia kineze vazhdoi të rimëkëmbet së bashku me industrinë e automjeteve, e cila është një nga përdoruesve më të mëdhenj të palladiumit. Kina publikoi rritje të PBB-së në tremujorin e katërtë prej 6,5% në nivelin vjetor, kështu i tejkaloi pritjet prej 6,1%. Për këtë arsye kërkesa për palladium mund të rrisë, që mund ta mbështesë çmimin e palladiumit.
 • MUNGESA E FURNIZIMIT: Frnizimi i palladiumit mund të mbetet në nivele të ulëta përsëri, sepse Republika Jugafrikane, i dyti më i madh prodhues i palladiumit në botë, përballet me një lloj të ri të koronavirusit, që mund të detyrojë disa miniera palladiumi të mbyllen përsëri.

PRODHIMI I PALLADIUMIT (2020): 210 000 kilogramë (gati 7 407 532 ons), rënia prej 7,00% në krahasim me vitin 2019 (227 000):

 1. Rusi: 91 000 kg (43%)
 2. Republika Jugafrikane: 70 000 (33%) (rënia prej 13% në krahasim me vitin 2019 - 80 700 kg)
 3. Kanada: 20 000 kg (9,5%)
 4. Pjesa tjetër: 14,5%
 • DEFICITI I PRITUR MUND TË NDIKOJË POZITIVISHT NË ÇMIMIN E PALLADIUMIT: Pasi pritet që kërkesa të mbetet më e lartë se oferta në vitin 2021, ka gjasa se deficiti i palladiumit mbetet në tregjet e tij. Kjo mund t'i ndihmojë çmimit i palladiumit.

Statistika lidhur me palladiumin gjatë periudhës së konsolidimit: Raste kur çmimi i palladiumit ra poshtë nivelit 2300$ për ons. (Periudha nga 1 shtator 2020 deri më 28 shkurt 2021)

 • RANGU I TREGTIMIT: 2200$ DHE 2400$. VLERA MESATARE: $2300.
 • NUMRI I TESTIMEVE TË NIVELIT 2200$: 4
 • NUMRI I TESTIMEVE TË NIVELIT 2400$: 11
 • KATËR RËNIE TË MËDHA POSHTË NIVELIT 2300$: Palladiumi ra vetëm katër herë poshtë nivelit 2300$ në gjasthë muaj të fundit.
 • NUMRI TOTAL I SESIONEVE DITORE: 158
 • NUMRI I SESIONEVE GJATË TË CILAVE ÇMIMI ISHTE POSHTË 2300$: 23 (14.6%).
 • NUMRI I SESIONEVE GJATË TË CILAVE ÇMIMI ISHTE MBI 2300$: 135 (85.40%).

Ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.


Grafiku: (Palladiumi, ditor): Periudha e konsolidimit mes 1 shtatori 2020 dhe 28 shkurti 2021

Çmimi aktual: 2320

Palladiumi

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2500

Rezistencë 2

2450

Rezistencë 1

2400

Mbështetje 1

2245

Mbështetje 2

2210

Mbështetje 3

2170

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

Palladiumi

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

18,000.00

13,000.00

8,000.00

-7,500.00

-11,000.00

-15,000.00

Fitimi apo humbja në €**

14,934.29

10,785.88

6,637.46

-6,222.62

-9,126.51

-12,445.24

Fitimi apo humbja në £**

12,904.71

9,320.07

5,735.42

-5,376.96

-7,886.21

-10,753.92

Fitimi apo humbja në C$**

22,846.86

16,500.51

10,154.16

-9,519.53

-13,961.97

-19,039.05

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:19 GMT dhe 1 3 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PALLADIUMI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani