CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 22/03/2021

Mikro analiza

22 Mars, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Përmbledhja themelore:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Evropa dhe Kina kohët e fundit kanë vendosur standarde më të rrepta emetimi, që mund të shkaktojë rritje të përdorimit të palladiumit.
 • KINA ËSHTË KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR TË PALLADIUMIT, E CILA PËRFSHIN NJË TË TRETË TË PRODHIMIT TË AUTOMJETEVE: Të dhënat e fundit treguan se ekonomia kineze vazhdoi të rimëkëmbet së bashku me industrinë e automjeteve, e cila është një nga përdoruesve më të mëdhenj të palladiumit. Kina publikoi rritje të PBB-së në tremujorin e katërtë prej 6,5% në nivelin vjetor, kështu i tejkaloi pritjet prej 6,1%. Për këtë arsye kërkesa për palladium mund të rrisë, që mund ta mbështesë çmimin e palladiumit.
 • MUNGESA E FURNIZIMIT:

  REPUBLIKA JUGAFRIKANE: Frnizimi i palladiumit mund të mbetet në nivele të ulëta përsëri, sepse Republika Jugafrikane, i dyti më i madh prodhues i palladiumit në botë, përballet me një lloj të ri të koronavirusit, që mund të detyrojë disa miniera palladiumi të mbyllen përsëri.

  RUSIA: U bë qartë se operacione në dy miniera të Nornickel-it, Oktyabrsky dhe Taimyrsky, u ndalën për shkak të përmbytjes nga ujërat nëntokësore. Nornickel është më i madhi prodhues i palladiumit në botë. Kompania prodhoi 2,826 mijë ons palladium (80115 kg) në 2020, kjo është 40% të prodhimit botëror të palladiumit.

  Nornickel tha se pritet që prodhimi i platinit të mos arrijë prodhimin të parashikuar për vitin 2021, prej 710,00 onsesh. Në përqindje, prodhimi i palladiumit mund të bjerë rreth 15-20%, që mund ta zvogëlojë furnizimin global për rreth 10%.

  PRODHIMI I PALLADIUMIT (2020): 210 000 kilogramë (gati 7 407 532 ons), rënia prej 7,00% në krahasim me vitin 2019 (227 000):
  1. Rusi: 91,000 Kg (43%)
  2. Republika Jugafrikane: 70,000 Kg (33%) (rënia prej 13% në krahasim me vitin 2019 - 80 700 kg)
  3. Kanada: 20,000 Kg (9.5%)
  4. Pjesa tjetër: 15%
 • DEFICITI I PRITUR MUND TË NDIKOJË POZITIVISHT NË ÇMIMIN E PALLADIUMIT: Pasi pritet që kërkesa të mbetet më e lartë se oferta në vitin 2021, ka gjasa se deficiti i palladiumit mbetet në tregjet e tij. Kjo mund t'i ndihmojë çmimit i palladiumit.


Grafiku: Palladiumi, javor

Çmimi aktual: 2600

Palladiumi

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2900

Rezistencë 2

2800

Rezistencë 1

2740

Mbështetje 1

2470

Mbështetje 2

2400

Mbështetje 3

2300

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

Palladiumi

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

30,000.00

20,000.00

14,000.00

-13,000.00

-20,000.00

-30,000.00

Fitimi apo humbja në €**

25,162.09

16,774.72

11,742.31

-10,903.57

-16,774.72

-25,162.09

Fitimi apo humbja në £**

21,694.17

14,462.78

10,123.95

-9,400.81

-14,462.78

-21,694.17

Fitimi apo humbja në C$**

37,486.20

24,990.80

17,493.56

-16,244.02

-24,990.80

-37,486.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:31 GMT dhe 22 03 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PALLADIUMI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani