CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 08/04/2021

Mikro analiza

08 Prill, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Përmbledhja themelore:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Evropa dhe Kina kohët e fundit kanë vendosur standarde më të rrepta emetimi, që mund të shkaktojë rritje të përdorimit të palladiumit.
 • KINA ËSHTË KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR TË PALLADIUMIT, E CILA PËRFSHIN NJË TË TRETË TË PRODHIMIT TË AUTOMJETEVE: Të dhënat e fundit treguan se ekonomia kineze vazhdoi të rimëkëmbet së bashku me industrinë e automjeteve, e cila është një nga përdoruesve më të mëdhenj të palladiumit. Kina publikoi rritje të PBB-së në tremujorin e katërtë prej 6,5% në nivelin vjetor, kështu i tejkaloi pritjet prej 6,1%. Për këtë arsye kërkesa për palladium mund të rrisë, që mund ta mbështesë çmimin e palladiumit.
 • MUNGESA E FURNIZIMIT:

  RUSIA: U bë qartë se operacione në dy miniera të Nornickel-it, Oktyabrsky dhe Taimyrsky, u ndalën për shkak të përmbytjes nga ujërat nëntokësore. Megjithatë, Nornickel tha se ka ndalur vërshimet e ujit në minierën e Oktyabrsy-it, duke hapur rrugë për rinisje të plotë të prodhimit të metaleve, duke përfshirë palladiumin dhe nikelin, në fillim të majit. Miniera e lidhur, Taimyrsky, do të vazhdojë prodhimin në fillim të qershorit, në përputhje me planin të njoftuar më parë.

  Nornickel përsëriti udhëzimin e tij të prodhimit për vitin 2021, pasi e uli qëllimin e prodhimit për të dy metalet në fillim të këtij muaji. Rënia e prodhimit të palladiumit përfaqëson 6% të furnizimit globale, vlerëson Morgan Stanley.

  REPUBLIKA JUGAFRIKANE: Frnizimi i palladiumit mund të mbetet në nivele të ulëta përsëri, sepse Republika Jugafrikane, i dyti më i madh prodhues i palladiumit në botë, përballet me një lloj të ri të koronavirusit, që mund të detyrojë disa miniera palladiumi të mbyllen përsëri.

  PRODHIMI I PALLADIUMIT (2020): 210 000 kilogramë (gati 7 407 532 ons), rënia prej 7,00% në krahasim me vitin 2019 (227 000):
  1. Rusi: 91 000 kg (43%)
  2. Republika Jugafrikane: 70 000 (33%) (rënia prej 13% në krahasim me vitin 2019 - 80 700 kg)
  3. Kanada: 20 000 kg (9,5%)
  4. Pjesa tjetër: 14,5%
 • DEFICITI I PRITUR MUND TË NDIKOJË POZITIVISHT NË ÇMIMIN E PALLADIUMIT: Pasi pritet që kërkesa të mbetet më e lartë se oferta në vitin 2021, ka gjasa se deficiti i palladiumit mbetet në tregjet e tij. Kjo mund t'i ndihmojë çmimit i palladiumit.


Grafiku: palladiumi, javor

Çmimi aktual: 2600

Palladiumi

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2800

Rezistencë 2

2750

Rezistencë 1

2695

Mbështetje 1

2510

Mbështetje 2

2460

Mbështetje 3

2400

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

Palladiumi

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

20,000.00

15,000.00

9,500.00

-9,000.00

-14,000.00

-20,000.00

Fitimi apo humbja në €**

16,838.28

12,628.71

7,998.18

-7,577.22

-11,786.79

-16,838.28

Fitimi apo humbja në £**

14,530.03

10,897.52

6,901.76

-6,538.51

-10,171.02

-14,530.03

Fitimi apo humbja në C$**

25,195.20

18,896.40

11,967.72

-11,337.84

-17,636.64

-25,195.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:28 GMT+1 dhe 08 04 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PALLADIUMI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

 • E martë, 9 gusht 2022, për festën e Ditës Kombëtare në tregun e Singaporit
 • E hënë, 15 gusht 2022, për Festën e Shën Mërisë në tregun Italian
Instrumenti 09.08.2022. 10.08.2022. 15.08.2022. 16.08.2022.
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset 09.08.2022. 10.08.2022. 15.08.2022. 16.08.2022.
China 50 Mbyllur I rregullt I rregullt I rregullt
Italy 40 I rregullt I rregullt Mbyllur I rregullt
Equity 09.08.2022. 10.08.2022. 15.08.2022. 16.08.2022.
Equity Italy I rregullt I rregullt Mbyllur I rregullt

Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.

 • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë.
 • Datat para dhe pas kësaj feste kanë një orar të rregullt tregtimi.
 • Ju lutemi vini re se të gjitha kohët e treguara janë GMT

Paralajmërimi i rrezikut

CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshilloheni në formë të pavarur. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për përdorimin e këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësinë ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të vetë. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
Aftësia për të gjeneruar fitime gjatë kryerjes së transaksioneve në tregun OTC FOREX gjithashtu nënkupton mundësinë e humbjes. Transaksioni mund të rezultojë në humbjen e disa ose të të gjitha parave të investuara. Para se të filloni tregtimin, sigurohuni që të kuptoni rreziqet e përfshira dhe zotëroni aftësitë e nevojshme për të investuar. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
CFD-të dhe marzhi FX janë produkte të sistemit të levave që mbartin një nivel të lartë rreziku për kapitalin tuaj. Ju duhet të bëni tregëti vetëm me paratë që mund të përballoni për të humbur. Jini të vetëdijshëm: Ju mund të humbni të gjitha, por jo më shumë se bilancin e llogarisë suaj tregtare. Ju nuk zotëroni, ose të keni ndonjë të drejtë për pasuritë themelore. Performanca e kaluar nuk është garanci për performancën e ardhshme. Ky informacion ka për qëllim të jetë i përgjithshëm në natyrë dhe nuk është këshillë financiare e produktit. Çdo këshillë që gjendet në këtë faqe interneti ose që ju është dhënë nga Fort Securities Australia Pty Ltd është këshillë e përgjithshme dhe është përgatitur pa marrë parasysh objektivat, situatën financiare apo nevojat tuaja. Para se të veproni në lidhje me ndonjë informacion, duhet të konsideroni përshtatshmërinë e informacionit të dhënë dhe natyrën e produktit financiar përkatës duke pasur parasysh objektivat, situatën financiare dhe nevojat tuaja. Ne ju inkurajojmë që të merrni këshilla financiare të pavarura dhe të konsideroni Shërbimet tona Financiare Udhëzoni (FSG) dhe Deklaratën e shpalosjes së produktit (PDS) përpara se të vendosni të hyni ose të merrni ndonjë produkt financiar të lëshuar prej nesh. Informacioni në këtë faqe nuk u drejtohet banorëve të Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk është menduar për tu shpërndarë ose për ta përdorur nga cilido person në ndonjë vend apo juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjin ose rregulloren vendore.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë CFD-të dhe nëse mund të përballoni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja. Bëni kujdes: Ju mund të humbni të gjithë kapitaljin por jo më tepër se sa balanca juaj në Llogarinë Tregtare. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshilloheni në formë të pavarur. Po të vazhdoni më tej me investimin në CFD-të me valuta virtuale, ju lutem vini re se vlerat janë shumë të lëkundshme dhe mund të çojnë në humbje të konsiderueshme për një periudhë të shkurtër kohore. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. Fortrade nuk pranon asnjë përgjegjësi për përdorimin e këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësinë ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të vetë. Informacionet në këtë faqe nuk janë të destinuara për banorët e Shteteve të Bashkuara ose Belgjikës dhe nuk kanë për qëllim të shpërndahen ose të përdoren nga cilido person, në cilindo shtet ose juridiksion ku shpërndarja ose përdorimi i tillë do të ishte në kundërshtim me ligjet dhe rregullat lokale.
Tregtimi i këmbimit valutor ose kontratave për diferenca (CFD) me një diferencë mbart një nivel të lartë rreziku dhe mund të mos jetë i përshtatshëm për të gjithë investitorët. CFD-të janë produkte komplekse, të cilat janë shumë spekulative dhe shumë të rrezikshme, dhe investimi në produkte të tilla mund të rezultojë duke humbur të gjithë ose pjesën më të madhe të kapitalit tuaj të investuar.