CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 12/03/2020

Mikro analiza

12 mars, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI: RËNIA

Përmbledhja themelore:

Çmimi i palladiumit është në trend në rënie për javë të tretë me rradhë, pasi ka arritur nivel rekord 2780$. Pritjet të kërkesës industriale të këtij metali po rivlerësohen për shkak të ndikimit të koronavirusit në ekonomi. Citigroup Inc. parashikon se përhapja e koronavirusit do ta ulë përdorimin të metalit në Kinë këtë vit, dhe se kjo do të ndikojë palladium, i cilit kosumatori më i madh është Kina.

Faktori kryesor të kërkesës për palladium është përdorim në konvertues katalik të ndërtuar për ta redaktuar emetime të makinave që ende përdorin naftë. Për një periudhe të gjatë platini ishte më i çmuari metal i cili u përdor në konvertues katalik. Megjithatë, palladiumi e mori këtë pozicion sivjet dhe vlera e tij e tejkaloj atë të platinit. Megjithatë, këtë javë BASF SE njoftoi se ka zhvilluar një teknologji të re për makina që përdorin naftë, e cila zëvendëson disa nga metalet me platinin më të lirë. Kompania pritet që teknologji të hyjë në përdorim në modele të vitit 2023, ndërsa disa nga përdorime do të jenë të mundshme një vit më parë, pasi prodhuesit të makinave testojnë dhe vërtetojnë se rregullat qeveritare për çdo makinë janë të përmbushura. Platini u rrit me 3,2% para që të humbi disa nga fitime, pasi njoftimi shënoi një nga shenjat e para se prodhuesit mund të kapërcejë pengesa teknike për të përdorur këtë metal në vend të paladiumit. Palladiumi ra këtë javë me 13.8%.

Përmbledhja teknike

Çmimi i palladiumit ra poshtë MA(100) dhe tani është nën tre mesatare lëvizëse (MA(20), MA(50) dhe MA(100)), që e mbështet fuqinë e trendit aktual në rënie. Si RSI ashtu edhe Stoch tregojnë qatë një trend në rënie, ndërsa MACD po del nga zona e blerjes së tepruar. Asnjë nga treguesit teknikë nuk sinjalizojnë ndryshim në afat të shkurtër. Nëse çmimi vazhdon të bjerë dhe bie poshtë linjës së referencës (2121,25), çmimi mund të shkojë drejt S1 (2005,04). Në skenarin e kundërt, nëse çmimi largohet nga linjës së referencës, mund të shkojë drejt R1 (2228,26).


Grafiku: (Palladiumi, ditor)

Linja e referencës:

2,121.25

Rezistencë 3:

2,516.73

Rezistencë 2:

2,382.79

Rezistencë 1:

2,228.26

Mbështetja 1:

2,005.04

Mbështetja 2:

1,847.07

Mbështetja 3:

1,702.84

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

PALLADIUM

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

-39,196.0

-25,921.2

-11,731.3

11,517.6

27,174.0

41,468.6

Fitimi apo humbja në €**

-35,753.7

-23,644.7

-10,701.0

10,506.1

24,787.4

37,826.7

Fitimi apo humbja në £**

-30,397.9

-20,102.9

-9,098.0

8,932.3

21,074.4

32,160.4

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 11:40 GMT dhe 12 3 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani