CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 19/06/2020

Mikro analiza

19 qershor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Palladiumi, përmbledhja e tregut:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Industria e makinave pësoi një rënie të madhe gjatë krizës së koronavirusit, dhe paqëndrueshmëria e çmimit të palladiumit u rrit, sepse kriza shkaktoi rënie të kërkesës për palladiumin, por edhe disa minatorë ishin të mbyllura në Afrkë të Jugut për shkak të masave të mbylljes.
 • Çmimi i palladiumit ra nga niveli më i lartë 2787,85 poshtë 1400 (1352,60) në mes të marsit të vitit 2020, që është rënia prej 51,48%. Por çmimi i palladiumit arriti të rimëkëmbet dhe e tejkaloi nivelin 2000.
 • Që nga 19 qershori, palladiumi lëvizi pak mbi nivelin 1900.

Treguesit që mund të mbështesin çmimin më të lartë të palladiumit:

 • Kinë, një nga prodhuesit më të mëdhenj të makinave në botë, rihapet fabrika të automjeteve dhe me rregullime më të rrepta emetimi, pritet që industria e automjeteve të Kinës do kërkojë më shumë palladium.
 • Johnoson Matthey, një nga prodhuesit më të mëdhenj të konvertuesve katalitike ende parashikon deficit të palladiumit në vitin 2020.

Treguesit që mund të mbështesin çmimin më të ulët të palladiumit:

 • Afrika e Jugut, prodhuesi i dytë më i madh të palladiumit në botë, ngadalë del nga kriza, që mund të shkaktoi rritje të furnizimit me palladiumit.
 • Kina rimëkëmbet, por gjetkë industria e automjeteve do të vazhdojë të ketë probleme, që mund të shkaktojë disa fabrika e automjeteve të mbyllen përgjithmonë. Për këtë arsye kërkesë për palladium mund të bjerë, që mund ta mbajë çmimin e palladiumit rreth apo posthë nivelit 2000.

Lajme nga tregu (BLOOMBERG): Afrika e Jugut tha se kërkesa e Kinës për palladiumi nga Afrika e Jugut u kthye në nivele para COVID-19.

Paqëndrueshmëria ditore të çmimit të palladiumit

 • Që nga fillimi i vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të palladiumit u rrit në 5,33%.
 • Që nga fundi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 6,26%.
 • Që nga 19 qershori, paqëndrueshmëria 5-ditore ra poshtë 2,60%.
 • Paqëndrueshmëria e lartë mund të krijojë mundësi tregtare afatshkurtër.

 • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 ons)

 • Parashikim afatgjatë teknik

Nga pikëpamja teknike, palladiumi mund të mbetet në rritje për aq kohë sa arrin të mbetet mbi linjën e trendit në rënie, që e tejkaloi kohët e fundit, dhe kjo shkaktoi rritje të çmimit drejt nivelit 2167,85. Përveç kësaj, palladiumi lëviz mbi linjën afatmesme të trendit në rritje, që mund të vazhdojë ta mbështesë çmimin. Palladiumi lëviz edhe mbi mesataret eksponenciale lëvizëse 50, 100 dhe 200-javore, duke sugjeruar se në afatin e gjatë çmimi i palladiumit mund të rritet më tej. Në rast të rritjes, palladiumi mund të shkojë drejt Rezistencës 1, 2000 dhe Rezistencës 2, 21000.

Por nëse palladiumi bie poshtë çmimit të referencës 1900,00 dhe nëse bie poshtë linjës afatmesme së trendit në rritje dhe mesatares eksponenciale lëvizëse 50-javore, palladiumi mund të vazhdojë të bjerë drejt Mbështetjes 1, 1805 dhe Mbështetjes 2, 1700.


Grafiku: (Palladiumi, javor)

Çmimi i referencës: 1900.00

Palladiumi

Afatmesem

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2200

Rezistencë 2

2100

Rezistencë 1

2000

Mbështetje 1

1805

Mbështetje 2

1700

Mbështetje 3

1600

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Palladiumi

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

30,000.00

20,000.00

10,000.00

-9,500.00

-20,000.00

-30,000.00

Fitimi apo humbja në €**

26,778.30

17,852.20

8,926.10

-8,479.80

-17,852.20

-26,778.30

Fitimi apo humbja në £**

21,516.63

16,070.19

8,035.10

-7,633.34

-16,070.19

-24,105.29

Fitimi apo humbja në C$**

40,774.20

27,182.80

13,591.40

-12,911.83

-27,182.80

-40,774.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:08 GMT+1 dhe 19 6 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani