CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Palladiumi - 21/07/2020

Mikro analiza

21 korrik, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Palladiumi, përmbledhja e tregut:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Industria e makinave pësoi një rënie të madhe gjatë krizës së koronavirusit, dhe paqëndrueshmëria e çmimit të palladiumit u rrit, sepse kriza shkaktoi rënie të kërkesës për palladiumin, por edhe disa minatorë ishin të mbyllura në Afrkë të Jugut për shkak të masave të mbylljes.
 • Çmimi i palladiumit ra nga niveli më i lartë 2787,85 poshtë 1400 (1352,60) në mes të marsit të vitit 2020, që është rënia prej 51,48%. Por çmimi i palladiumit arriti të rimëkëmbet dhe e tejkaloi nivelin 2000.
 • Që nga 21 korrik, palladiumi lëvizi pak mbi nivelin 2100.

Treguesit që mund të mbështesin çmimin më të lartë të palladiumit:

 • PBB-ja e Kinës u rrit me 3,2% në tremujorin e dytë në krahasim me vitin e kaluar, tha Zyra Kombëtare për Statistikë më 16 korrik, më shumë se sa analistët kanë pritur.
 • Kina po rihap fabrika e automjeteve dhe me rregullore më të rrepta emetimi, industria e automjeteve e Kinës do të rrisë kërkesë për palladium.
 • Afrika e Jugut, prodhuesi i dytë më i madh të palladiumit, shënon rritje të rasteve të reja të koronavirusit. Sipas Bloombergut, minat përballohen me vonesa të gjata të kthimit të mijëra punëtorëve. Kapaciteti i minierave është rreth 50%.
 • Johnoson Matthey, një nga prodhuesit më të mëdhenj të konvertuesve katalitike ende parashikon deficit të palladiumit në vitin 2020.

Treguesit që mund të mbështesin çmimin më të ulët të palladiumit:

 • Kina rimëkëmbet, por gjetkë industria e automjeteve do të vazhdojë të ketë probleme, që mund të shkaktojë disa fabrika e automjeteve të mbyllen përgjithmonë. Për këtë arsye kërkesë për palladium mund të bjerë, që mund ta mbajë çmimin e palladiumit rreth apo posthë nivelit 2000.

Paqëndrueshmëria ditore të çmimit të palladiumit

 • Që nga fillimi i vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të palladiumit u rrit në 5,08%.
 • Që nga fundi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 5,79%.
 • Që nga 20 korriku, paqëndrueshmëria 5-ditore ra poshtë 3,14%.

 • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 ons)

 • Parashikim afatmesëm teknik

Nga pikëpamja teknike, palladiumi mund të mbetet në rritje për aq kohë sa arrin të mbetet mbi linjën e trendit në rënie, që e tejkaloi kohët e fundit, dhe kjo shkaktoi rritje të çmimit drejt niveleve mbi 2100. Përveç kësaj, palladiumi lëviz mbi linjën afatmesme të trendit në rritje, që mund të vazhdojë ta mbështesë çmimin. Palladiumi lëviz edhe mbi mesataret eksponenciale lëvizëse 50, 100 dhe 200-javore, duke sugjeruar se në afatin e mesëm çmimi i palladiumit mund të rritet më tej. Në rast të rritjes, palladiumi mund të shkojë drejt Rezistencës 1, 2270 dhe Rezistencës 2, 2390.

Por, nëse palladiumi bie poshtë nivelit psikologjik 2100, palladiumi mund të bjerë drejt Mbështetjes 1, 2070 dhe Mbështetjes 2, 1950.


Grafiku: (Palladiumi, javor)

Çmimi aktual: 2170.00

Palladiumi

Afatmesem

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2500.00

Rezistencë 2

2390.00

Rezistencë 1

2270.00

Mbështetje 1

2070.00

Mbështetje 2

1950.00

Mbështetje 3

1850.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Palladiumi

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

33,000.00

22,000.00

10,000.00

-10,000.00

-22,000.00

-32,000.00

Fitimi apo humbja në €**

28,843.88

19,229.26

8,740.57

-8,740.57

-19,229.26

-27,969.83

Fitimi apo humbja në £**

22,717.80

17,327.47

7,876.12

-7,876.12

-17,327.47

-25,203.60

Fitimi apo humbja në C$**

44,398.20

29,598.80

13,454.00

-13,454.00

-29,598.80

-43,052.80

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:07 GMT+1 dhe 21 07 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani