CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Royal Caribbean (#ROYAL_CARB) - 06/04/2020

Mikro analiza

06 prill, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI: RRITJA

Përmbledhja themelore:

  • Aksionet e operatorit të lundrimit ishin më të prekura nga kriza e Covid-19. Që nga fundi i janarit, kompanite kryesore botërore të lundrimit kanë humbur më shumë se 70% të vlerës së tyre të tregut. Një nga aksionet më të prekura ihste Royal Caribbean i cili humbi 76% që nga fillimi i këtij viti.
  • Gjatë marsit, Royal Caribeean kanë rënë 75.98%. Kompania humbi 76% kapitalizimit të saj të tregut në vetëm dy muaj. Aksionet ranë më shumë se 75% nga 134,65$ në fillimi të këtij viti në 24.7 më 3 prill.
  • Një rënie të tillë nuk ishte regjistruar kurrë në historinë e kësaj kompanie dhe për këtë arsye është shumë vështirë të parashikohet nëse çmimi aktual e aksionit është afër fundit apo nëse do të vazhdojë të bjerë.
  • Aksionet e kompanisë kanë pësuar një rënie të ngjashme por jo kaq të vështirë gjatë krizës financiare në 2008, por arriti të rimëkëmbet plotësisht pas 6-8 muaj. Gjatë 2008 aksioni ra me 85% por jo aq shpejt sa këtë herë.
  • Sinjali më i ri tregon se çmimi aktual është afër fundit afatshkurtër sepse i afrohet nivelit të mëparshëm më të ulët prej 19$, të arritur më 18 mars, pas të cilit u rrit me 167,8% gjatë 6 ditëve të ardhshme. Kjo mund të jetë një sinjali i fortë se çmimi është në zonë të shitjes së tepruar dhe që mund të presim së paku një rimëkëmbje afatshkurtër.
  • Mund të presim një paqëndrueshmëri intensive në ditët e ardhshme apo edhe javët e ardhshme. Një rimëkëmbje e rëndësishme afatgjatë mund të presim kur stabilizohet kriza e covid-19 dhe kur përsëri rivendoset veprimtaria botërore e udhëtimit.

Royal Caribbean Cruises - faktorë thelbësorë

Aktual

31.12.2019

Trendi

Çmimi

24.39

134.65

-82.00%

Dallimi mes çmimit dhe vlerës së punës së llogarive

0.42

2.29

-82.00%

P/E

2.56

14.25

-82.00%

Dallimi mes çmimit dhe fluksit të parave

1.37

7.52

-82.00%

Kapitalizimi i tregut

5094.5

27877

-82.00%

BURIMI: Bloomberg

Ngjashmëri me krizën ekonomike botërore e 2008

Kriza ekonomike botërore e 2008

kriza e koronavirusit 2020

Çmimi historikisht i lartë para krizës

$53.02

$129.23

Çmimi në fillim të krizës

$4.73

$133.4

Çmimi më i ulët gjatë krizës

$7.36

$18.86

Rënia e çmimit gjatë krizës

0.82

0.814

Koha e nevojshme për rimëkëmbje

10 muaj

12 muaj

Burimi: Platforma MT4

Përgjigja e Rezervës Federale në këto dy kriza

Kriza financiare e 2007-2009

Kriza financiare e koronavirusit e 2020

Rënia e veprimtarisë ekonomike në SHBA

Norma e papunësisë në SHBA u rrit në 10,0%

Pritet që veprimtaria ekonomike në SHBA të bjerë

Norma e papunësisë në SHBA rritet

Përgjigja e Rezervës Federale e SHBA-së

Përgjigja e Rezervës Federale e SHBA-së

Rezerva Federale e SHBA-së e uli normën e interesit në 0,25%

Rezerva Federale e SHBA-së nisi një program të kufizuar të lehtësimit sasior (QE1, QE2 dhe QE3)

Rezerva Federale e ul normën e interesit në 0,00-0,25%

Rezerva federale nisi një program të lehtësimit sasior të pakufizuar

Përgjigja e Kongresit të SHBA-së

Përgjigja e Kongresit të SHBA-së

Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme dhe stimuli me vlerë pak poshtë 1 trilion dollarë

Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme dhe stimuli me vlerë 2 triliona dollarë

Çfarë ndodhi me paqëndrueshmërinë e çmimit të aksioneve të Royal Caribbean?

  • Që nga fillimi i marsit të vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit dramatikisht.
  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit nga numri i zakonshëm ditor prej 3,79% në më shumë se 20% në ditë.
  • Kjo paqëndrueshmëri e madhe ditore mund të krijojë një mundësi të mirë për fitimet afatshkurtra.

Royal Caribbean

Paqëndrueshmëria (ditore)

Periudha kohore: 1 vit

3.79%

YTD

9.54%

Mars 2020

20.13%

Burimi: Platforma MT4

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

Çmimi aktual

Paqëndrueshmëria mesatare ditore

Ndryshimi i çmimit

Përfitim / humbja potencial/e

$24.39

20%

$4.8

$4800.00

Përmbledhja teknike


Grafiku: (Royal Caribbean, ditor)

Çmimi i referencës: 25.00

Royal Caribbean

Javore

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

58.60

Rezistencë 2

51.20

Rezistencë 1

42.10

Mbështetje 1

9.10

Mbështetje 2

4.50

Mbështetje 3

2.28

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

33,600.00

26,201.80

17,100.00

-15,900.00

-20,500.00

-22,720.00

Fitimi apo humbja në €**

31,111.11

24,260.93

15,833.33

-14,722.22

-18,981.48

-21,037.04

Fitimi apo humbja në £**

25,314.17

21,319.61

13,913.75

-12,937.35

-16,680.23

-18,486.57

Fitimi apo humbja në C$**

47,614.56

37,130.57

24,232.41

-22,531.89

-29,050.55

-32,196.51

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:40 GMT+1 dhe 06 04 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani