CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Tesla Inc. (#TSLA) - 24/11/2020

Mikro analiza

24 Nлntor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Kompania: Tesla Inc. harton, prodhon dhe shet automjete elektrike me performancë të lartë dhe komponentë të automjeteve elektrike. Tesla shet më shumë se pesë vetura plotësisht elektrike, ndër të tjera, Modelin S dhe Modelin X SUV, si edhe Modelin 3, i cili është ndër makinat elektrike më të shitur në botë.

TESLA DO TË PËRFSHIHET NË INDEKSIN E S&P500: Sipas Reutersit, Tesla Inc. do të bashkohet S&P 500 në dhjetorit që do të thotë se fonde investimi që tregojnë me këtë indeks do të duhen t'i përshtatin pozicionet e tyre me vlerë prej 51 miliardë dollarë. S&P Dow Jones tregon se kompani do të bashkohet me indeksin S&P500 para fillimit të tregtimit më 21 dhjetor, potencialisht në dy këste duke e bërë më të lehtë për fondet të përshtaten. Përfshirja e kësaj kompanie në këtë indeks do t'i detyrojë investitorët të shesin aksione me vlerë prej 51 miliardë dollarësh për t'i blerë aksionet e Teslës, në mënyrë që portofolat e tyre të pasqyrojnë saktësisht indeksin, sipas S&P Dow Jones. Tesla do të përbëjë rreth 1% të indeksit.

Pëveç kësaj, fondet e investimit të aktivisht marrin pjesë në treg të aksioneve dhe përpiqen ta tejkalojnë S&P500 do të duhen të vendosin nëse do t'i bëjnë aksionet e Teslës apo jo. Fonde të tilla menaxhojnë letra me vlera.

Dërgesa e makinave Tesla (Q3): Telsa Inc. i tejkaloi pritjet e Ual Strit-it për dërgesat e automjeteve në tremujorin e tretë, nxitur nga kërkesa më e lartë për sedanët Model 3. Prodhuesi i makinave elektrike dërgoi 139,300 automjete në këtë tremujor, duke i tejkaluar vlerësimet e 134,720 automjeteve, sipas të dhënave të Refinitiv-it. Prodhimi i tij total në këtë tremujor u rrit me 76% në 145,036 automjete krahasuar me tremujorin e mëparshëm.

Tesla publikon të ardhurat për tremujorin e tretë (Q3) më e mira se sa pritej: Prodhuesi kryesor i makinave elektrike në botë publikoi të ardhura me vlerë prej 0.76 dollarësh për aksion, shumë më mirë se 0,57 dollarë për aksion të parashikuara nga analistët. Të ardhurat u rritën në 8,77 miliardë dollarë në tremujorin e tretë, gjithashtu më mirë se sa parashikuan analistët para publikimit të rezultateve, 8.36 miliardë dollarë.

PRITJET E ANALISTËVE: Morgan Stanley i dha Teslës në vlerësim shum të lartë për herë të parë në më shumë se tre vjet. Përveç kësaj, Dan Ives, analisti i Wedbushit e rriti objektivin e çmimit dhe shtoi se rritja e çmimit përfshin edhe rritje të aksionit në 1,000 dollarë. Ives e rriti edhe nivelin bazë të çmimit nga 500 dollarë në 560.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Tesla-s Inc.

  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit u rrit në 6,65% në ditë në vitin 2020.
  • Që nga mesi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 6,64%.
  • Që nga 23 nëntori, paqëndrueshmëria pesë-ditore të mesatares lëvizëse ka qëndruar në 5,25%.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

  • Parashkim teknik ( Tesla Inc., ditor, 2019-2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 530

Tesla Inc.

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

700

Rezistencë 2

660

Rezistencë 1

600

Mbështetje 1

460

Mbështetje 2

410

Mbështetje 3

380

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Tesla Inc.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

170,000.00

130,000.00

70,000.00

-70,000.00

-120,000.00

-150,000.00

Fitimi apo humbja në €**

143,178.39

109,489.36

58,955.81

-58,955.81

-101,067.10

-126,333.88

Fitimi apo humbja në £**

107,022.86

97,172.29

52,323.54

-52,323.54

-89,697.50

-112,121.87

Fitimi apo humbja në C$**

221,419.90

169,321.10

91,172.90

-91,172.90

-156,296.40

-195,370.50

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:32 GMT dhe 24 11 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
TESLA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani