CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Tesla Inc. (#TSLA) - 30/11/2020

Mikro analiza

30 Nлntor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Kompania: Tesla Inc. harton, prodhon dhe shet automjete elektrike me performancë të lartë dhe komponentë të automjeteve elektrike. Tesla shet më shumë se pesë vetura plotësisht elektrike, ndër të tjera, Modelin S dhe Modelin X SUV, si edhe Modelin 3, i cili është ndër makinat elektrike më të shitur në botë.

TESLA DO TË PËRFSHIHET NË INDEKSIN E S&P500: Sipas Reutersit, Tesla Inc. do të bashkohet S&P 500 në dhjetorit që do të thotë se fonde investimi që tregojnë me këtë indeks do të duhen t'i përshtatin pozicionet e tyre me vlerë prej 51 miliardë dollarë. S&P Dow Jones tregon se kompani do të bashkohet me indeksin S&P500 para fillimit të tregtimit më 21 dhjetor, potencialisht në dy këste duke e bërë më të lehtë për fondet të përshtaten. Përfshirja e kësaj kompanie në këtë indeks do t'i detyrojë investitorët të shesin aksione me vlerë prej 51 miliardë dollarësh për t'i blerë aksionet e Teslës, në mënyrë që portofolat e tyre të pasqyrojnë saktësisht indeksin, sipas S&P Dow Jones. Tesla do të përbëjë rreth 1% të indeksit.

Pëveç kësaj, fondet e investimit të aktivisht marrin pjesë në treg të aksioneve dhe përpiqen ta tejkalojnë S&P500 do të duhen të vendosin nëse do t'i bëjnë aksionet e Teslës apo jo. Fonde të tilla menaxhojnë letra me vlera.

Dërgesa e makinave Tesla (Q3): Telsa Inc. i tejkaloi pritjet e Ual Strit-it për dërgesat e automjeteve në tremujorin e tretë, nxitur nga kërkesa më e lartë për sedanët Model 3. Prodhuesi i makinave elektrike dërgoi 139,300 automjete në këtë tremujor, duke i tejkaluar vlerësimet e 134,720 automjeteve, sipas të dhënave të Refinitiv-it. Prodhimi i tij total në këtë tremujor u rrit me 76% në 145,036 automjete krahasuar me tremujorin e mëparshëm.

Tesla publikon të ardhurat për tremujorin e tretë (Q3) më e mira se sa pritej: Prodhuesi kryesor i makinave elektrike në botë publikoi të ardhura me vlerë prej 0.76 dollarësh për aksion, shumë më mirë se 0,57 dollarë për aksion të parashikuara nga analistët. Të ardhurat u rritën në 8,77 miliardë dollarë në tremujorin e tretë, gjithashtu më mirë se sa parashikuan analistët para publikimit të rezultateve, 8.36 miliardë dollarë.

KINA MIRATON TESLA TA TESHË MODELIN Y: Autoritetet kineze miratuan Tesla të fillojë ta shesë Modelin Y SUV, të prodhuar në Shangai, në këtë vend, sipas deklaratës të publikuar në faqen interneti të Ministrisë së Industrisë e së Teknologjisë së Informacioneve. Miratimi është hapi i fundit kryesor para se kjo firmë amerikane fillon ta shesë modelin e ri. Për këtë arsye, tregu i Teslës zgjerohet, që mund të jetë e dobishme për aksione.

PRITJET E ANALISTËVE: Morgan Stanley i dha Teslës në vlerësim shum të lartë për herë të parë në më shumë se tre vjet. Përveç kësaj, Dan Ives, analisti i Wedbushit e rriti objektivin e çmimit dhe shtoi se rritja e çmimit përfshin edhe rritje të aksionit në 1,000 dollarë. Ives e rriti edhe nivelin bazë të çmimit nga 500 dollarë në 560.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Tesla-s Inc.

  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit u rrit në 6,67% në ditë në vitin 2020.
  • Që nga mesi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 6,66%.
  • Që nga 27 nëntori, paqëndrueshmëria pesë-ditore e lëvizjes mesatare ka qëndruar në 5.32%.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

  • Parashkim teknik ( Tesla Inc., ditor, 2019-2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 585

Tesla Inc.

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

740

Rezistencë 2

700

Rezistencë 1

660

Mbështetje 1

510

Mbështetje 2

480

Mbështetje 3

450

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Tesla Inc.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

155,000.00

115,000.00

75,000.00

-75,000.00

-105,000.00

-135,000.00

Fitimi apo humbja në €**

129,430.92

96,029.39

62,627.87

-62,627.87

-87,679.01

-112,730.16

Fitimi apo humbja në £**

97,217.07

86,377.84

56,333.37

-56,333.37

-78,866.72

-101,400.07

Fitimi apo humbja në C$**

201,146.60

149,237.80

97,329.00

-97,329.00

-136,260.60

-175,192.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:32 GMT dhe 30 11 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
TESLA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani