CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Tesla Inc. (#TSLA) - 31/12/2020

Mikro analiza

31 Dhjetor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Kompania: Tesla Inc. harton, prodhon dhe shet automjete elektrike me performancë të lartë dhe komponentë të automjeteve elektrike. Tesla shet më shumë se pesë vetura plotësisht elektrike, ndër të tjera, Modelin S dhe Modelin X SUV, si edhe Modelin 3, i cili është ndër makinat elektrike më të shitur në botë.

TESLA ËSHTË PËRFSHIRË NË INDEKSIN E S&P500 MË 21 DHJETOR 2020: S&P Dow Jones njoftoi se kompania u bashkua me indeksin i S&P500 para fillimi të tregtime më 21 dhjetor. Përfshirja e kësaj kompanie në këtë indeks do t'i detyrojë investitorët të shesin aksione me vlerë prej 51 miliardë dollarësh për t'i blerë aksionet e Teslës, në mënyrë që portofolat e tyre të pasqyrojnë saktësisht indeksin. Tesla përbën rreth 1,5% të indeksit.

Pëveç kësaj, fondet e investimit të aktivisht marrin pjesë në treg të aksioneve dhe përpiqen ta tejkalojnë S&P500 do të duhen të vendosin nëse do t'i bëjnë aksionet e Teslës apo jo. Fonde të tilla menaxhojnë letra me vlera.

DORËZIMI I AUTOMJETEVE TESLA (Q4) (PRITET QË TË DHËNAT TË PUBLIKOHEN NË FILLIM TË JANARIT): Ka shum gjasa se Tesla do të thyejë një rekord tjetër të dorëzimit të automjeteve (500,000 makina në 2020). Analistët presin që kompania të dorëzojë rreth 180,000 në tremujorin e katërtë (Q4). Disa besojnë se numri i dorëzimeve në këtë tremujor është mes 190,000 dhe 200,000, që mund të jetë një rekord absolut të Tesla-s. Analistët thanë se Tesla mund të dorëzojë rreth 1 milion makinash deri në vitin 2022, sepse tregu kinez vazhdon të zgjerohet.

TESLA KA MARRË MIRATIM TA SHESË MODELIN Y NË KINË: Tesla ka marrë miratim i qeverisë kineze të fillojë ta shesë Modelin Y në këtë vend, tha një deklaratë në faqen interneti të Ministrisë së Industrisë dhe Teknologjisë. Miratimi është hapi përfundimtar i madh rregullator para që makinabërësi amerikan të fillojë me shitjen e modelit të ri. Për këtë arsye, tregu i Teslës zgjerohet, që mund të jetë e dobishme për aksione.

TESLA DO TË FILLOJË ME DORËZIM TË MODELIT 3 NË INDI: Tesla do të lansojë Model 3 në Indi në qershor, ndërisa rezervimi do të fillojë në janar. India është vendi i dytë më i madh në botë sipas popullsisë, pas Kinës, që mund të jetë mirë për aspiratën e Tesla-s të vazhdojë të zgjerohet globalisht.

PRITJET E ANALISTËVE: Morgan Stanley i dha Teslës një vlerësim shumë të lartë për herë të parë në më shumë se tre vjet. Përveç kësaj, Dan Ives, analisti i Wedbushit e rriti objektivin e çmimit në 715 dollarë dhe shtoi se rritja e çmimit përfshin edhe rritje të aksionit në 1,000 dollarë. Goldman Sachs i përmirësoi pritjet për Tesla, nga neutrale në ato për blerje, ndërisa çmimi i synuar është në nivelin 780 dollarë.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Tesla-s Inc.

  • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit u rrit në 6,58% në ditë në vitin 2020.
  • Që nga mesi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 6,56%.
  • Që nga 30 dhjetori, paqëndrueshmëria pesë-ditore e lëvizjes mesatare ka qëndruar në 5.53%.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

  • Parashkim teknik ( Tesla Inc., ditor, 2019-2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 690

Tesla Inc.

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

950

Rezistencë 2

850

Rezistencë 1

780

Mbështetje 1

600

Mbështetje 2

562

Mbështetje 3

510

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Tesla Inc.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

260,000.00

160,000.00

90,000.00

-90,000.00

-128,000.00

-180,000.00

Fitimi apo humbja në €**

211,445.72

130,120.44

73,192.75

-73,192.75

-104,096.35

-146,385.50

Fitimi apo humbja në £**

190,315.85

117,117.45

65,878.56

-65,878.56

-93,693.96

-131,757.13

Fitimi apo humbja në C$**

331,333.60

203,897.60

114,692.40

-114,692.40

-163,118.08

-229,384.80

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 9:18 GMT dhe 31 12 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
TESLA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani