CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Apple

Mundësitë e tregut - 12/05/2021

12 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Apple mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • Apple është kompania ndërkombëtare amerikane e cila merr pjesë në dizajnimin, prodhimin dhe shitjet e smartphone-ve, kompjuterave personalë, tableta-ve, pajisjeve shtesë dhe shërbimeve lidhur me ta. Është një nga kompanitë më të vlefshme botërore me kapitalizimin e tregut prej 2 triliona dollarësh dhe pritet që të arrijë 3 triliona deri në fund të vitit 2021 për shkak të zhvillimit të produktit Apple car si edhe për shkak të shpresave të larta mbi iPhone të ri.
  • Për tremujorin e cili përfundoi në mars, Apple publikoi të ardhurat rekorde prej 89,6 miliardë në krahasim me 77,4 miliardë të pritura, rritja prej 54% në nivelin vjetor. Të ardhurat për aksion ishin 1,4$ në krahasim me 0,99$ të pritur. Të ardhurat nga shërbimet tejkaluan pritjet, duke arritur 16,9 miliardë dollarë në krahasim me 15,7 dollarë të pritur, që është rezultati tremujor më i mirë në historinë e kësaj kompanie.
  • NGJARJE: Në ngjarjen e saj të prillit, kompania njoftoi modelet e reja iMac, AirTag dhe iPadPro të ri me M1. Ngjarje e ardhshme të Apple-it "Konferenca Botërore e Zhvilluesve pritet të marrë pjesë rreth 7 qershorit, por nuk do të ishte rasti i rrallë që kompania të njoftojë produktet e saj të reja edhe para ngjarjes, e tani parashikohet se kjo mund të jetë versioni i ri të MacBook Pro, 14in.
  • Apple planifikon të hyjë në treg të automjeteve elektrike dhe tani është në fazë të bisedimeve fillestare me disa kompani mbi bashkëpunim të mundshëm.
  • Aksionet e Apple-it ranë rreth 6% që nga fillimi i këtij muaji për shkak të rënies së përgjithshme të tregut të aksioneve, pavarësisht nga rezultate mbresëlënëse të fitimeve. Çmimi është tani 8% më të lartë se në mes të marsit (2 muaj të fundit), por është ende 15% nën nivelin më të lartë të arritur më 27 janar (144,95).
  • Morgan Stanley parashikon se çmimi i Apple-it të jetë 161$, çmimi mesatar i Wall Street-it është 160$ dhe të Bloomberg-ut 157$.

Apple, 12 maj 2021
Çmimi aktual: 125.14

Apple

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

144.00

Rezistencë 2

138.00

Rezistencë 1

134.00

Mbështetje 1

117.50

Mbështetje 2

114.00

Mbështetje 3

110.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

Apple

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

1,886.00

1,286.00

886.00

-764.00

-1,114.00

-1,514.00

Fitimi apo humbja në €**

1,554.18

1,059.74

730.12

-629.58

-918.01

-1,247.63

Fitimi apo humbja në £**

1,333.99

909.61

626.68

-540.39

-787.95

-1,070.87

Fitimi apo humbja në C$**

2,280.97

1,555.31

1,071.55

-924.00

-1,347.29

-1,831.06

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 12:50 GMT+1 dhe 12 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
APPLE Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani