CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Applied Materials

Mundësitë e tregut - 16/08/2021

16 Gusht, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Applied Materials mundësi javore e tregut në rritje të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • Applied Materials është prodhuesi kryesor i pajisjeve gjysmëpëçuese. Kompania prodhon edhe pajisje për ekranet LCD për TV, telefonat e mençura dhe pajisjet e tjera konsumatore. Kompania operon në SHBA, Kinë, Korea, Tajvan, Japoni dhe Evropë. Kompania u themelua në vitin 1967.
  • NGJARJE: Applied Materials do të publikojë të dhënat e të të ardhurave për tremujorin e tretë më 19 gusht 2021, pas mbylljes së tregut amerikan. Kompania i tejkaloi pritjet e analistëve për të ardhurat e rregulluara 7 nga 8 tremujoret e fundit. Tani po parashikohet se fitimi për aksion do të jetë 1,77$, ndërisa të ardhurat do të jenë 5,945 miliardë dollarë.
  • Lajme: Bota është në mes të mungesës globale të gjysmëpëçuesve. Applied Materials është pozicionuar mirë për të siguruar pajisjet e nevojshme për të plotësuar deficitin aktual të furnizimit. Të gjitha produktet e teknologjisë moderne kërkojnë gjysmëpëçuese, nga telefonat e mençur në automjete. Mungesa po shkakton vonesa të prodhimit dhe po u kushton kompanive miliarda dollarë. Shembuj të produkteve të prekura janë Sony Playstations, iPhone i Apple-it dhe automjete moderne. Edhe makinat e lira janë të mbushura me shumë mikroprocesore për të kontrolluar menaxhimin e motorit dhe sistemet argëtuese.
  • Lëvizja e çmimit të aksionit: Applied Materials ka më shumë se 12% mundësie për ta arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 146$, të arritur në korrik të vitit 2021. RSI i Applied Materials-it tregon se çmimi i aksionit është në zonë të shitjes së tepruar dhe ka shumë gjasa se çmimi do të rritet.

Applied Materials, (#Applied Materials) 16 gusht 2021
Çmimi aktual: 129.00

Applied Materials

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

159.00

Rezistencë 2

149.00

Rezistencë 1

139.00

Mbështetje 1

121.00

Mbështetje 2

113.00

Mbështetje 3

105.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

Applied Materials

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

30,000.00

20,000.00

10,000.00

-8,000.00

-16,000.00

-24,000.00

Fitimi apo humbja në €**

25,459.11

16,972.74

8,486.37

-6,789.10

-13,578.19

-20,367.29

Fitimi apo humbja në £**

21,649.71

14,433.14

7,216.57

-5,773.26

-11,546.51

-17,319.77

Fitimi apo humbja në C$**

37,626.30

25,084.20

12,542.10

-10,033.68

-20,067.36

-30,101.04

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:25 GMT dhe 16.8.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Applied Materials Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani