CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ARGJENDI

Mundësitë e tregut - 16/04/2021

16 Prill, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

ARGJENDI mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • NGJARJE: Takimi i politikës monetare të Rezervës federale (e mërkura, 28 prill në orën 19:00 GMT). Kryetari i Fed-it, Jerome Powell do të flasë në orën 19:30 GMT+1. Pritet që zyrtarët të Fed-it të konfirmojnë se Fed-i do të mbajë normat e interesit e pandryshuar afër 0,00% deri në fund të vitit 2023. Pritet gjithashtu të konfirmojnë se do të vazhdojnë të blejnë 120 miliardë dollarë të obligacioneve në muaj në vitin 2021 (1,44 trilionë dollarë në vit). Në bazë të provave të rritjes së inflacionit në SHBA, stimuli shtesë monetar mund të shkaktojë negativisht në dollarin amerikan, ndërisa çmimi i arit dhe i argjendit mund të vazhdojë të rritë.
  • STIMULI FISKAL I SHBA-së: Presidenti amerikan, Joseph Biden, nënshkroi një ligj stimuli me vlerë 1,9 triliona dollarë më 11 mars. Në dhjetor i vitit 2020, Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme me vlerë prej 892 miliardë dollarësh. Është diskutuar edhe për projekt-ligji infrastrukturor me vlerë prej rreth 2 trilionë dollarësh.
  • MË SHUMË SE 3 TRILIONË DOLLARË DO TË JANË SHTUAR NË EKONOMI AMERIKANE NË VITIN 2021, INFLACIONI MUND TË RRITET: Rritja e parave në qarkullim mund ta shkaktojë rritjen e inflacionit, i cili mund të rritet shumë më vonë këtë vit. Për këtë arsye, fuqia blerëse e dollarit amerikan mund të bjerë, e mund të presim që investitorët të kërkojnë mbrojtje në arin, aseti i strehës së sigurtë. Për këtë arsye tregjet mund të presin që çmimi i arit të rritet.
  • KËRKESA PËR ARGJEND MUND TË RRITET NË 2021: Parashikohet se kërkesa për argjend mund të arrijë 1 miliard oz në vitin 2021, rritja prej 11% në nivelin vjetor, dhe niveli më i lartë në tetë vite, kryesisht për shkak të përdorimit të tij në industri. Kërkesa industriali do të rritë me 9% në nivelin vjetor, në 510 miliona oz këtë vit (burimi: The Silver Institute), ndërisa pritet që futja e teknologjisë 5G në pajisje elektronike të rrisë kërkesë për argjend.
  • MENDIMI I ANALISTËVE: Goldman Sachs e mbajti parashikimin për çmimin e arit në nivel 33$ për ons.

ARGJEND,16 prill 2021
Çmimi aktual: 25.70

ARGJENDI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

31.00

Rezistencë 2

29.50

Rezistencë 1

28.00

Mbështetje 1

23.50

Mbështetje 2

22.00

Mbështetje 3

21.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

53,000.00

38,000.00

23,000.00

-22,000.00

-37,000.00

-47,000.00

Fitimi apo humbja në €**

44,265.16

31,737.28

19,209.41

-18,374.22

-30,902.09

-39,254.01

Fitimi apo humbja në £**

38,459.86

27,575.00

16,690.13

-15,964.47

-26,849.34

-34,105.92

Fitimi apo humbja në C$**

66,321.02

47,550.92

28,780.82

-27,529.48

-46,299.58

-58,812.98

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:27 GMT+1 dhe 16 04 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani