CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ARI

Mundësitë e tregut - 10/05/2021

10 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

ARI mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • NGJARJE: INFLACIONI NË SHBA (CPI) PËR PRILL (12 maj në orën 13:30 GMT+1). Inflacioni vazhdoi të rritet për shkak të paketës stimuluese të ofruar nga Rezerva federale dhe Kongresi i SHBA-së. Pritet që inflacioni të rritet me 3,6% në nivelin vjetor në prill, që do të prezantojë një rritje më të madhe që nga viti 2011.(Inflacioni në mars ishte 2,6%). Rritja e inflacionit zakonisht shkakton rritje të kërkesës për ar, një aset tradicionalisht i konsideruar si një mbrojtes vlere, i cili synon të mbrojë fuqinë e blerjes së pasurive të njerëzve gjatë inflacionit.
  • REZERVA FEDERALE DO TË VAHZDOJË SHTYPJE TË PARAVE PËR T'I NDIHMUAR EKONOMINË, PASI NUMRI I VENDEVE TË PUNËS TË REJA PËR PRILL NUK I ARRITI PRITJET: Pritet që Fed-i të mbajë normën e interesit në 0,00% deri në fund të vitit 2023. Pritet gjithashtu të vazhdojnë të blejnë 120 miliardë dollarë të obligacioneve në muaj në vitin 2021 (1,44 trilionë dollarë në vit). Të dhënat e NFP-së për prill treguan një rritje prej 266 mijë, ndërisa pritej rritje prej 987 mijë. Shkalla e papunësisë u rrit në 6,1%, duke mos arritur pritje për një ulje në 5,8%.
  • STIMULI FISKAL I SHBA-së: Presidenti amerikan, Joseph Biden, nënshkroi një ligj stimuli me vlerë 1,9 triliona dollarë më 11 mars. Në dhjetor i vitit 2020, Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme me vlerë prej 892 miliardë dollarësh. Është diskutuar edhe për projekt-ligji infrastrukturor me vlerë prej rreth 2 trilionë dollarësh. Presidenti Joe Biden vendoi një plan mbështetjeje sociale me vlerë 1,8 trilionë dollarë dhe një projekt-ligj infrasturkturor me vlerë 2,25 trilionë dollarë.
  • KINA DO TË RRITË BLERJET E ARIT (PRILL DHE MAJ): Kina i ka lejuar bankat ndërkombëtare dhe kombëtare të importojnë sasi të mëdha ari, njoftoi Reutersi. Banka popullore e Kinës zakonisht lejon sasi të mjaftueshme metali për të përmbushur kërkesat lokale, por ndonjëherë kufizon rrjedhjen e tij. Në javët e fundit, Kina lejoi hyrje të një sasie të madhe metali. Rreth 150 tonë ari me vlerë 8,5 miliardë dollarë ishte raportuar se shkoi në Kinë në prill dhe maj.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS / BANKA E AMERIKËS / CITIGROUP / WELLS FARGO / COMMERZBANK): GOLDMAN SACHS e vë çmimin e synuar në 2000$. Vlera mesatare e çmimit të arit të BANKËS SË AMERIKËS është 2063$ për vitin 2021. CITIGROUP parashikon që çmimit të jetë në nivelin e 1950. WELLS FARGO mendon që çmimi do të lëvizë mes 2100 dhe 2200 dollarë. COMMERZBANK pret që çmimi i arit të kthejë në 2000$ deri në fund të këtij viti.

ARI, 10 maj 2021
Çmimi aktual: 1830

ARI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1950

Rezistencë 2

1900

Rezistencë 1

1875

Mbështetje 1

1785

Mbështetje 2

1770

Mbështetje 3

1750

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

12,000.00

7,000.00

4,500.00

-4,500.00

-6,000.00

-8,000.00

Fitimi apo humbja në €**

9,883.62

5,765.45

3,706.36

-3,706.36

-4,941.81

-6,589.08

Fitimi apo humbja në £**

8,532.30

4,977.18

3,199.61

-3,199.61

-4,266.15

-5,688.20

Fitimi apo humbja në C$**

14,526.96

8,474.06

5,447.61

-5,447.61

-7,263.48

-9,684.64

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT+1 dhe 10 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani