CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ARI

Mundësitë e tregut - 20/05/2021

20 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

ARI mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • ARI DHE ARGJENDI RRITEN PËR SHKAK TË INFLACIONIT TË LARTË NË SHBA: INFLACIONI NË SHBA (CPI) PËR PRILL ËSHTË NË NIVEL MË TË LARTË QË NGA VITI 2008 (4,2% në krahasim me 3,6% të pritur). Inflacioni vazhdoi të rritet për shkak të paketës stimuluese të ofruar nga Rezerva federale dhe Kongresi i SHBA-së. Rritja e inflacionit zakonisht shkakton rritje të kërkesës për ar dhe argjend, asete tradicionalisht të konsideruara si mbrojtese vlere, të cilat synojnë të mbrojë fuqinë e blerjes së pasurive të njerëzve gjatë inflacionit.
  • REZERVA FEDERALE PËRSËRITIN SE INFLACIONI I LARTË ËSHTË I PËRKOHSHËM, DUKE SINJALIZUAR SE BANKA NUK DO TË NDËRHYJË SË SHPEJTI. Pritet që fedi të mbajë normën e interesit të pandryshuar afër nivelit 0,00%, deri në fund të vitit 2023. Pritet gjithashtu të vazhdojnë të blejnë 120 miliardë dollarë të obligacioneve në muaj në vitin 2021 (1,44 trilionë dollarë në vit). Në bazë të provave të rritjes së inflacionit në SHBA, stimuli shtesë monetar mund të shkaktojë negativisht në dollarin amerikan, ndërisa çmimi i arit dhe i argjendit mund të vazhdojë të rritë. Pritet që Fed-i të takohet më 16 qershor.
  • STIMULI FISKAL I SHBA-së VAZHDON TË RRITET: Presidenti amerikan, Joseph Biden, nënshkroi një ligj stimuli me vlerë 1,9 triliona dollarë më 11 mars. Në dhjetor i vitit 2020, Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme me vlerë prej 892 miliardë dollarësh. Ata diskutuan edhe për projekt-ligji infrastrukturor i cili mund të vlejë rreth 2 trilionë dollarësh, ndërisa projekt-ligji e kujdesit për fëmijë mund të vlejë rreth 1,8 trilionë dollarësh.
  • KINA (KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR) DO TË RRITË BLERJET E ARIT: Kina i ka lejuar bankat ndërkombëtare dhe kombëtare të importojnë sasi të mëdha ari, njoftoi Reutersi. Në javët e fundit, Kina lejoi hyrje të një sasie të madhe metali. Rreth 150 tonë ari me vlerë 8,5 miliardë dollarë ishte raportuar se shkoi në Kinë në prill dhe maj.
  • JPMorgan SHËNOI RRJEDHJE TË PARAVE NGA TREGU I KRIPTOVALUTAVE NË TREGUN E ARIT: Banka tha se lojtarët e mëdhenj institucionalë po e ndryshojnë bitcoin-in për ar, sepse tregu i kontratave "fjuçërs" në bitcoin shënonin likuidim të madh që nga tetori i 2020.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS / BANKA E AMERIKËS / CITIGROUP / WELLS FARGO / COMMERZBANK): GOLDMAN SACHS e vë çmimin e synuar në 2000$. Vlera mesatare e çmimit të arit të BANKËS SË AMERIKËS është 2063$ për vitin 2021. CITIGROUP parashikon që çmimit të jetë në nivelin e 1950. WELLS FARGO mendon që çmimi do të lëvizë mes 2100 dhe 2200 dollarë. COMMERZBANK pret që çmimi i arit të kthejë në 2000$ deri në fund të këtij viti.

ARI, 20 maj 2021
Çmimi aktual: 1869

ARI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1980

Rezistencë 2

1950

Rezistencë 1

1910

Mbështetje 1

1830

Mbështetje 2

1807

Mbështetje 3

1793

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

11,100.00

8,100.00

4,100.00

-3,900.00

-6,200.00

-7,600.00

Fitimi apo humbja në €**

9,100.52

6,640.92

3,361.45

-3,197.48

-5,083.18

-6,230.99

Fitimi apo humbja në £**

7,852.57

5,730.25

2,900.50

-2,759.01

-4,386.12

-5,376.53

Fitimi apo humbja në C$**

13,435.44

9,804.24

4,962.64

-4,720.56

-7,504.48

-9,199.04

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT+1 dhe 20 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani