CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 79% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Moderna

Mundësitë e tregut - 14/12/2021

14 Dhjetor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Moderna mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • MODERNA është kompania bioteknologjike e cila specializohet në vaksinat mRNA. Moderna është një nga ofruesit udhëheqës të vaksinës kundër COVID-19 në botë. Vaksina e Moderna-s u miratua më 19 nëntor për dozë "booster" për persona që janë 18 vjeç apo më të vjetër. Kompania është duke pritur Autorizim të përdorimit emergjencë të versionit të vaksinës për adoleshente 12-17 vjeç, dhe për fëmijët 5-11 vjeç.
  • VARIANTI OMICRON IN COVID-19 (MODERNA ËSHTË PËRGATITUR PËR SFIDËN): Varianti i ri i koronavirusit, i quajtur Omicron, u zbulua në Republikë Jugafrikane. Varianti është shumë i ndryshëm nga ai origjinal, dhe ekzistojnë frika se mund të jetë rezistent si ndaj vaksinave aktuale ashtu edhe ndaj imunitetit natyror. Raportet e hershme tregojnë se është shumë infektiv. Ato thanë se doza "booster" mban gjene që synojnë në menyrë specifike mutacione të variantit të ri.
  • NGJARJE (DERI NË FUND TË VITIT 2021: Pritet që MODERNA të publikojë të dhënat mbi efektivitetin e vaksinës kundër variantit OMICRON.
  • SHITJA E VAKSINAVE KUNDËR COVID-19 MBETET NË NIVELET E LARTA (MB-ja POROSITI 60 DOZA VAKSINE NGA MODERNA): Ende pritet që Moderna të fitojë rreth 20 miliardë dollarë në 2021, dhe sasi të ngjashme në vitin 2022. Kohët e fundit, MB-ja ra dakord me Moderna Inc. dhe partneritetin e Pfizer Inc. dhe BioNTech SE për blerje të 114 milionë doza vaksine kundër COVID-19. Marrëveshja e fundit është një fitore të madhe për Moderna, e cila do të dërgojë 60 milionë nga 114 milionë doza. MB-ja e përshpejton programin "booster", doke ua ofruar vaksinat të rriturve në MB-në deri në fund të dhjetorit. Investitorët mund të presin që vendet e tjera do të sillen në menyrë të ngjashme.
  • QEVERITË ANEMBANË BOTËS VAZHDOJNË TË MBËSHTETEN TE VAKSINA: Vaksina kundër COVID-19 janë efektive në reduktim të sëmundjeve të rënda. Mes bllokimit të plot ekonomik dhe vaksinimit të detyrueshëm, shumica e qeverive po zgjedhin këtë të fundit. Ekzistojnë raporte se mbrojta e vaksinave bie me kalimin e kohës. Kjo e rrit kërkesën për dozë "booster". Kërkesa për vaksina dhe doza "booster" mund të mbetet e fortë për ca kohë.
  • LËVIZJA E ÇMIMIT TË AKSIONIT TË MODERNA-S: Aksioni i Moderna-s po lëviz gati 47% poshtë nivelit më të lartë të të gjitha kohërave të 498,28$, të testuar në gusht 2021. Nëse ndodh rimëkëmbja e plote, aksioni mund të rritet me rreth 89%.

(#MODERNA), 14 dhjetor 2021
Çmimi aktual: 264

Moderna

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

350

Rezistencë 2

325

Rezistencë 1

306

Mbështetje 1

223

Mbështetje 2

210

Mbështetje 3

200

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

Moderna

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

86,000.00

61,000.00

42,000.00

-41,000.00

-54,000.00

-64,000.00

Fitimi apo humbja në €**

76,252.63

54,086.17

37,239.65

-36,353.00

-47,879.56

-56,746.14

Fitimi apo humbja në £**

65,105.15

46,179.24

31,795.54

-31,038.50

-40,879.98

-48,450.35

Fitimi apo humbja në C$**

110,165.14

78,140.39

53,801.58

-52,520.59

-69,173.46

-81,983.36

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT dhe 14.12.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Moderna Inc Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani