CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Moderna Inc.

Mundësitë e tregut - 07/05/2021

07 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Moderna Inc. mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • Moderna, Inc. është kompania bioteknologjike e cila zhvillon ilaçe dhe vaksina bazuar në mRNA (teknologjia e re) për trajtimin e sëmundjeve infektive, onkologjike, sëmundjeve të rralla dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Kompania është një nga ofruesit më të mëdhenj të vaksinave kundër COVID-19 në botë, e cila ka një shkallë efikasiteti mbi 90%. Më shumë se 800 milionë dozë janë urdhëruar tashmë në të gjithë botën.
  • NGJARJE: MBROJTJA E PATENTËS SË VAKSINËS KUNDËR COVID-19: Kalncelarja gjermane Angela Merkel refuzoi propozim të SHBA-së për të hequr dorë nga mbrojtja e patentës së vaksinës kundër Covid-19. Organizata Botërore e Tregtisë do të diskutohet për këtë çështje të enjten (13 maj).
  • RAPORTI I TË ARDHURAVE PËR TREMUJORIN E PARË: Edhe pse Moderna nuk i arriti pritjet për tremujorin e parë (1,94 miliardë në krahasim me 2,22 milionë të pritur), kompania arriti të krijojë disa gjëra pozitive. Ajo arriti t'i tejkalojë pritjet për të ardhurat për aksion (2,84 në krahasim me 2,34 dollarë të pritur). Kompania e rriti parashikim për shitje për vitin 2021 në 19,2 miliardë nga 18,4 miliardë. Moderna publikoi rezultatet e hulumtimeve paraprake, që treguan se dy lloje të të dozave "boost" e përforcojnë përgjigje imune kundër llojeve jugafrikane dhe braziliane të koronavirusit.
  • NGJARJE: MODERNA TESTON VAKSINË KUNDËR COVID-19 ME NJË POPULLSI NËN 17 VJEÇ. Rezultatet fillestare të hulumtimit të kryer në adoleshentë 12-17 vjeçarë treguan se vaksina është 96% efektshme pa probleme serioze. Ata së shpejti do të kërkojnë miratimin e FDA-së së SHBA-së.
  • A INDIA DHE BE-ja DO TË RRITËN URDHËRIME E VAKSINËS KUNDËR COVID-19 NGA MODERNA?: Qeveria qendrore e Indisë (1,3 miliardë njerëz), njoftoi ndryshim të politikës së vet (13 prill). Politika e re potencialisht hap derën për vaksina kundër COVID-19 nga Pfizeri dhe Moderna. Nga ana tjetër, Bashkimi Evropian së shpejti do të nënshkruajë kontrata për blerje të 1,8 miliardë dozash të vaksinës kundër koronavirusit nga Pfihzeri dhe Moderna. Japonia do të vendosë rreth 20 maji nëse do të përdorë vaksinën e Modernës për vaksinim masiv.
  • LËVIZJA E ÇMIMIT: Moderna arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 218 dollarësh, në janar 2021. Në këtë moment, çmimi i aksionit lëviz rreth 25% nën rekordin.

Moderna Inc., (#MODERNA) 7 maj 2021
Çmimi aktual: 160

Moderna Inc.

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

210

Rezistencë 2

200

Rezistencë 1

180

Mbështetje 1

140

Mbështetje 2

130

Mbështetje 3

120

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

MODERNA INC.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

50,000.00

40,000.00

20,000.00

-20,000.00

-30,000.00

-40,000.00

Fitimi apo humbja në €**

41,394.50

33,115.60

16,557.80

-16,557.80

-24,836.70

-33,115.60

Fitimi apo humbja në £**

35,920.31

28,736.25

14,368.13

-14,368.13

-21,552.19

-28,736.25

Fitimi apo humbja në C$**

60,916.00

48,732.80

24,366.40

-24,366.40

-36,549.60

-48,732.80

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:10 GMT+1 dhe 07 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Moderna Inc Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani