CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar

Mundësitë e tregut - 06/05/2021

06 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Nafta e papërpunuar mundësia javore e tregut në rënie të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • NGJARJE: MBYLLJE DHE KUFIZIME: Qeveria e Indisë u përball me thirrje për kufizime skrikte kombëtare për ta ngadalësuar rritjen e mprehtë të infeksioneve të reja me koronavirusin. INDIA (konsumatori i tretë më i madh i naftës në botë) përjeton një valë të re të pandemisë së koronavirusit (duke futur masat dhe orë policore). I ashtuquajturi mutacion i dyfishtë (varianti indian që është një kombinim i variantit të MB-së dhe të Republikës Jugafrikane) duket të jetë shumë i rrezikshëm. Nju Delhi (kryeqyteti i Indisë) hyri në "lockdown". India raportoi më shumë se 382,691 raste të reja ditore të martën.
    Importet e Indisë mund të bien me 1 milion fuçi në ditë në vetëm 3,1 milionë fuçi në ditë. India importonte më shumë se 5 milionë fuçi në ditë para pandemisë. Kriza e koronavirusit në Indi shkaktoi rënie të kërkesës për karburant transporti në nivel më të ulët në disa muaj. Shitja e benzinës në prill ra në 2,14 milionë tonë, niveli më i ulët që nga gushti. Shitja e dizelit, karburanti më i përdorur në këtë vend, ishte në prill në nivel më të ulët që nga tetori.
    Ndërkohë, Japonia përballohet me rritjen e infeksioneve dhe gjendja e jashtëzakonshme do të deklarohet nga 25 prill deri më 11 maj në qytete, duke përfshirë edhe Tokion. Japonia është importuesi i katërt më i madh i naftës në botë. Japonia po konsideron zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme.
  • NGJARJE: BISEDIMET MBI MARRËVESHJE BËRTHAMORE MES SHBA-SË DHE IRANIT ISHIN "KONSTRUKTIVE" (BISEDIMET TË TËRTHORTA DO TË MES IRANIT DHE SHBA-SË DO TË RINISEN TË PREMTEN NË VJENË): Irani tha se ka arritur në marrëveshje me palët nga marrëveshja bërthamore të vitit 2015, dhe pritet që administrata e Biden-it të heqë sanksionet që mund të shkaktojë ringjallje të marrëveshjes historike. Pritet që Irani të prodhojë rreth 2,5 milionë fuçi në ditë pas heqjes së sanskioneve. Delegatët do të takohen përsëri këtë javë. Bisedimet të tërthorta do të vazhdojnë të premten (7 maj).
  • FURNIZIMI GLOBAL I NAFTËS MUND TË RRITET: OPEC+ DO TË RRITË PRODHIMIN ME RRETH 2 MILIONË FUÇI NË DITË NË PERIUDHË MES MAJIT DHE KORRIKUT TË VITI 2021. Kjo do të shkaktojë rritje të prodhimit total të kartelit në 5,8 milionë fuçi në ditë.

Nafta e papërpunuar, 6 maj 2021
Çmimi aktual: 65.60

NAFTA E PAPËRPUNUAR

Javor

Drejtimi i trendit

RËNIA

Rezistencë 3

70.00

Rezistencë 2

69.00

Rezistencë 1

68.00

Mbështetje 1

63.00

Mbështetje 2

61.00

Mbështetje 3

60.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

-4,400.00

-3,400.00

-2,400.00

2,600.00

4,600.00

5,600.00

Fitimi apo humbja në €**

-3,657.04

-2,825.89

-1,994.75

2,160.98

3,823.27

4,654.41

Fitimi apo humbja në £**

-3,164.44

-2,445.25

-1,726.06

1,869.90

3,308.28

4,027.47

Fitimi apo humbja në C$**

-5,385.29

-4,161.36

-2,937.43

3,182.22

5,630.08

6,854.01

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:00 GMT+1 dhe 06 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani