CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar

Mundësitë e tregut - 20/07/2021

20 Korrik, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Nafta e papërpunuar mundësia javore e tregut në rritje të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • OPEC+ del nga bllokimi: Organizata të Vendeve Eksportuese të Naftës dhe aleatët e saj do të shtojnë 400,000 fuçi në ditë çdo muaj filluar nga gushti ndërisa nuk arrijnë nivelet të prodhimit para kufizimeve. Ata synojnë të rikthejnë 5,8 miliona fuçi në ditë deri më shtator të 2022.
  • TREGJET E NAFTËS DO TË MBETET NË DEFICIT DERI NË FUND TË VITIT: Deficiti mesatar të furnizimit prej rreth 1 milion fuçish në ditë dot ë mbetet deri në fund të viti, tregojnë të dhënat e OPEC+. Edhe nëse grupi arrin të bëjë rritjen e plotë të prodhimit në gusht, rritja prej 400,000 fuçi do të mjaftojnë për vetëm një të katërtën të deficit të parashikuar për këtë muaj.
  • GOLDMAN SACHS: MARRËVESHJA E OPEC+ ËSHTË MBËSHTETËSE PËR NAFTËN: Marrëveshja e pritur të OPEC+ mbi furnizim mund të ndihmojë të kapërcejnë dallimet mes Arabisë Saudite dhe EBA-së, dhe do t'i ndihmojë heqjes së rreziqeve të luftës së çmimeve, tha Goldman Sachs Goup Inc. Banka mendon që marrëveshja e pritur "si e para nga katër të tjera të mundshme gjatë muajit të ardhshëm" mund të shkaktojë prodhimi i OPEC+ të tejkalojë atë të Amerikës së Veriut. Banka parashikon çmimi i naftës Brent gjatë verës të jetë 80$ për fuçi (nafta e papërpunuar rreth 70$).
  • CITIGROUP: Tregu është në deficit të madhe dhe rritja mujore prej 400,000 fuçi në ditë të OPEC+ do të jetë vetëm një shtesë të vogël, tha udhëheqësi global i hulumtimit të mallrave të Citigoup-it në një intervistë televizive për Bloomberg. Kërkesa është dukshëm më e lartë pavarësisht nga rritja e numrit të infeksioneve me Covid-19 në disa pjesë të botës, dhe ka gjasa se çmimi i naftës do të rritet më shpejt pas verës. Kjo duhet të shkaktojë nafta Brent të rritet mbi 80$ për fuçi (nafta e papërpunuar të lëvizë rreth nivelit 80$), pavarësisht nga ndonjë marrëveshje mbi furnizim mes EBA-së dhe OPEC+, thuhet në deklaratën e Citigoup-it nga 14 korrikut.
  • BANKA E AMERIKËS PARASHIKON QË ÇMIMI TË RRITET NË 100$ NË VITIN 2022: Çmimi i naftës mund të rritë në 100$ për fuçi vitin e ardhshëm pasi rritet kërkesa për udhëtime, tha Banka e Amerikës. Konsumi global i naftës do të vazhdojë ta tejkalojë ofertën në vitin 2022 sepse rimëkëmbja ekonomike pas pandemisë rrit konsumin e karburantit, ndërisa investimet në prodhimin e ri është kufizuar nga shqetësimet mjedisore, tha banka në një raport.

Nafta e papërpunuar, 20 korrik 2021
Çmimi aktual: 65.80

NAFTA E PAPËRPUNUAR

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

74.50

Rezistencë 2

72.50

Rezistencë 1

70.50

Mbështetje 1

61.30

Mbështetje 2

60.00

Mbështetje 3

59.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

8,700.00

6,700.00

4,700.00

-4,500.00

-5,800.00

-6,800.00

Fitimi apo humbja në €**

7,377.82

5,681.77

3,985.72

-3,816.11

-4,918.55

-5,766.57

Fitimi apo humbja në £**

6,366.07

4,902.61

3,439.14

-3,292.80

-4,244.05

-4,975.78

Fitimi apo humbja në C$**

11,092.50

8,542.50

5,992.50

-5,737.50

-7,395.00

-8,670.00

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:00 GMT+1 dhe 20 07 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani