CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Platini

Mundësitë e tregut - 01/07/2021

01 Korrik, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Platini mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • LËVIZJA E ÇMIMIT: Platini humbi rreth 9,00% në korrik duke testuar nivelin më të ulët në pesë muaj (1020$). Për shembull, platini lëvizi afër nivelit 1300$ në fillim të majit 2021, kur filloi të bjerë gradualisht drejt nivelit 1000. Që atëherë, platini humbi rreth 17,00% vlere. Por në fund të qershorit dhe në fillim të korrikut platini filloi të rimëkëmbet, duke arritur të mbetet mbi nivelin 1000.
  • Platini përdoret më së shumti në ndërtim të konvertruesve katalitikë nga industria e makinave për të reduktuar emetimin e dëmshëm të gazit, ndërisa shtrëngimi i rregulloreve po i detyron makinabërësit të vënë më shumë paltin në çdo makinë, që shkakton rritje të kërkesës për këtë metal të çmuar.
  • KINA ËSHTË KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR TË PALLADIUMIT DHE TË PLATINIT, E PËRFSHIN NJË TË TRETË TË PRODHIMIT TË AUTOMJETEVE: Të dhënat e fundit treguan se ekonomia kineze vazhdoi të rimëkëmbet së bashku me industrinë e automjeteve, e cila është një nga përdoruesve më të mëdhenj të palladiumit dhe të platinit. Kina raportoi rritje të PBB-së në tremujorin e parë prej 18,3% në nivelin vjetor. Për këtë arsye kërkesa për platin mund të rrisë, që mund ta mbështesë çmimin e platinit. Ndërkohë, shitjet e automjeteve në Kinë u rritën mes janarit dhe majit me 36% në krahasim me të njëjtën periudhën vitin e kaluar.
  • PLATINI PËRDORET EDHE NË TREG TË MAKINAVE ELEKTRIKE (MAKINAT ELEKTRIKE ME HIDROGJEN). Bota po zëvendëson karburantet fosile me energji pa karbon, pritet edhe që të rritet kërkesa për platin, sepse ka një rol kryesor në transformim të hidrogjenit në elektricitet me teknologjinë e qelizave të hidrogjenit, e cila përdoret nga prodhuesit e makinave për të krijuar automjete që nuk ndotin rrethinën.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (UBS): Banka e uli parashikimin për prodhimin e platinit për vitin 2021 për rreth 140,000 ons, që çon në deficit prej rreth 185,00 ons duke shënuar vitin e tretë të nënfurnizimit me rradhe. Sipas UBS-së, platini mund të arrijë 1,300 dollarë për ons.

Platini, 1 korrik 2021
Çmimi aktual: 1072

Platini

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1280

Rezistencë 2

1210

Rezistencë 1

1140

Mbështetje 1

1010

Mbështetje 2

975

Mbështetje 3

950

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

Platini

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

20,800.00

13,800.00

6,800.00

-6,200.00

-9,700.00

-12,200.00

Fitimi apo humbja në €**

17,499.73

11,610.40

5,721.06

-5,216.26

-8,160.93

-10,264.26

Fitimi apo humbja në £**

15,056.75

9,989.58

4,922.40

-4,488.07

-7,021.66

-8,831.36

Fitimi apo humbja në C$**

25,812.80

17,125.80

8,438.80

-7,694.20

-12,037.70

-15,140.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:19 GMT dhe 1 7 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PLATINUM Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani