CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Tesla Inc.

Mundësitë e tregut - 12/04/2021

12 Prill, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Tesla Inc. mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • Tesla Inc. harton, prodhon dhe shet automjete elektrike me performancë të lartë dhe komponentë të automjeteve elektrike. Tesla shet më shumë se pesë vetura plotësisht elektrike, ndër të tjera, Modelin e ri Y, Modelin S dhe Modelin X SUV, si edhe Modelin 3, i cili është ndër makinat elektrike më të shitur në botë.
  • NGJARJE: RAPORTI I ARDHSHËM I TË ARDHURAVE: 26 prill 2021 (PAS MBYLLJES SË TREGUT). Pritet që kompania të tregojë një rritje stabile të shitjeve, sidomos në Kinë (Model 3s dhe Model Y). Pritet edhe që kompania të tregojë parashikme pozitive për vitin 2021.
  • NGJARJE (prill): Softueri i plotë i ngasjes së pavarur (FSD) Drejtori i Tesla-s, Elon Musk, postoi në Twitter informacionet e reja mbi beta FSD-në. Në atë koment ai tha se versioni 9.0 i sistemit beta të FSD-së është pothuajse gati dhe kjo është një përmirësim i rëndësishëm.
  • (Dorëzimi e makinave në tremujorin e parë të vitit 2020 i tejkalon rekordet e reja): Tesla raportoi shifra të prodhimit dhe dorëzimit të makinave për vitin 2021. Në total, kompania dorëzoi 184,800 makina dhe prodhoi 180,338. Analistët po presin që Tesla të dorëzojë rreth 168,000 makina gjatë kësaj periudhe, treguan parashikimet të FactSet të grumbulluara deri në 1 prill. Dërgesa në tremujorin e parë e tejkaloi rekordin e mëparshëm prej 180,570, të arritur në tremujorin e katërtë të vitit 2020. Tesla në Kinë ka shitur 35,478 njësi të makinave të saj plotësisht elektronike në mars 2021. Kjo është rritja prej 94% në krahasim me shkurtin (18,318).
  • MENDIMI I ANALISTËVE: Goldman Sachs parashikon 835 dollarë për aksion. Banka e Amerikës e rriti çmimin e synuar të Tesla-s në 900$ për aksion. Analisti i Wedbush-it, Deni Ives e rriti çmimin e synuar të Tesla-s nga 1000$ në 950$. Deutsche Bank e rriti çmimin e synuar në 900$. Kompania kërkimore Piper Sandler e rriti çmimin e synuar të Tesla-s në 1200$ nga 515$. Morgan Stanley e ngriti çmimin e Tesla-s në 880$ nga 810$. Goldman Sachs parashikon 835$. Fondi i investimeve i ARK-së (i drejtuar nga Cathie Wood) parashikon që çmimi i aksionit të Tesla-s të rritet në 3000$ deri në vitin 2025.
  • LËVIZJA E ÇMIMIT: Tesla arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 899,81, në janar 2021. Në këtë moment, çmimi i aksionit lëviz rreth 20% nën rekordin.

Tesla Inc., (#TSLA) 12 prill 2021
Çmimi aktual: 676

TESLA Inc.

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

900

Rezistencë 2

850

Rezistencë 1

780

Mbështetje 1

576

Mbështetje 2

530

Mbështetje 3

500

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

TESLA INC.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

224,000.00

174,000.00

104,000.00

-100,000.00

-146,000.00

-176,000.00

Fitimi apo humbja në €**

188,493.48

146,419.04

87,514.83

-84,148.88

-122,857.36

-148,102.02

Fitimi apo humbja në £**

163,039.52

126,646.77

75,696.92

-72,785.50

-106,266.83

-128,102.48

Fitimi apo humbja në C$**

281,267.84

218,484.84

130,588.64

-125,566.00

-183,326.36

-220,996.16

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:00 GMT+1 dhe 12 04 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
TESLA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani