CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Tesla Inc.

Mundësitë e tregut - 16/08/2021

16 Gusht, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Tesla Inc. mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • Tesla Inc. harton, prodhon dhe shet automjete elektrike me performancë të lartë dhe komponentë të automjeteve elektrike. Tesla shet më shumë se pesë vetura plotësisht elektrike, ndër të tjera, Modelin e ri Y, Modelin S dhe Modelin X SUV, si edhe Modelin 3, i cili është ndër makinat elektrike më të shitur në botë.
  • NGJARJE: DITA E INTELIGJENCËS ARTIFICIALE (E ENJTE, 19 GUSHT): Ngjarja do të promovojë dhe të prezantojë risitë të softuerit dhe harduerit të Tesla-s, sepse kompania përpiqet të bëhet plotësisht autonome.
  • PËRPARON GIGAFABRIKA TË TESLA-S NË BERLIN, GJERMANI MAKINAT E PARA DO TË PRODHOHEN NË TETOR TË VITIT 2021?: Elon Musk tha se Tesla synon të fillojë prodhimin e modelit Y në gigafabrikë në Berlin në tetor, që është koha kur kompania do të marrë miratim përfundimtar të qeverisë.
  • TESLA FILLON TË DËRGOJË MODELIN 3 DHE TË PRODHOJË MAKINA NË INDI. PRITET QË TESLA TË MARRË LICENCËN NË GUSHT APO SHTATOR: Pritet që Tesla të marrë licencën nga qeveria e Indisë mes korrikut dhe gushtit për të lancuar Modelin 3. Raportet thonë se kompania do të shitë edhe modelet S dhe X. India është shteti i dytë më i madhë në botë sipas popullsisë (pas Kinës), që mund të jetë mirë për Tesla-n, e cila ka aspiratë të vazhdojë të zgjerohet anembanë botës. Bloombergu raportoi se Tesla i afrohet marrëveshjes për prodhim të automjete elektrike në Inrn city, Bangalore, kur do të ndërtojë fabrikën e parë. Tesla është duke konsideruar të ketë seli në Nju Delhi apo Mumbai.
  • MENDIMI I ANALISTËVE: Goldman Sachs parashikon 875 dollarë për aksion. Analisti i Wedbush-it, Deni Ives e rriti çmimin e synuar të Tesla-s në 1000$. Deutsche Bank e rriti çmimin e synuar në 900$. Morgan Stanley parashikon 900$. Credit Suisse parashikon 800$ për aksion. DZ BANK (banka e dytë më e madhe në Gjermani sipas madhësisë së aseteve) e ndryshoi statusin e Tesla-s nga "blerja" në "shitje". Ajo e rriti çmimin e synuar nga 320$ në 750$. Jefferies (Banka e investimeve të Wall Street-it) e rriti çmimin e synuar të Tesla-s nga 700$ në 850$ (nga "mbajtja" në "blerje").
  • LËVIZJA E ÇMIMIT: Tesla arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 899,81, në janar 2021. Në këtë moment, çmimi i aksionit lëviz rreth 22% nën rekordin. Nëse çmimi do të arrijë nivelin më të lartë, duhet të rritet me 28%.

Tesla Inc., (#TSLA) 16 gusht 2021
Çmimi aktual: 700

TESLA Inc.

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

900

Rezistencë 2

800

Rezistencë 1

760

Mbështetje 1

645

Mbështetje 2

630

Mbështetje 3

615

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

TESLA INC.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

200,000.00

100,000.00

60,000.00

-55,000.00

-70,000.00

-85,000.00

Fitimi apo humbja në €**

169,937.97

84,968.99

50,981.39

-46,732.94

-59,478.29

-72,223.64

Fitimi apo humbja në £**

144,233.54

72,116.77

43,270.06

-39,664.22

-50,481.74

-61,299.26

Fitimi apo humbja në C$**

251,064.00

125,532.00

75,319.20

-69,042.60

-87,872.40

-106,702.20

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:00 GMT+1 dhe 16.08.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
TESLA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani