CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 79% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Tesla Inc.

Mundësitë e tregut - 22/12/2021

22 Dhjetor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Tesla Inc. mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • Tesla Inc. harton, prodhon dhe shet automjete elektrike me performancë të lartë dhe komponentë të automjeteve elektrike. Tesla shet më shumë se pesë vetura plotësisht elektrike, ndër të tjera, Modelin e ri Y, Modelin S dhe Modelin X SUV, si edhe Modelin 3, i cili është ndër makinat elektrike më të shitur në botë.
  • NGJARJE: TË DHËNAT E DORËZIMIT PËR TREMUJORIN E KATËRT (DITA E PRITUR: JAVA E PARË TË JANARIT TË VITIT 2022). Tesla dorëzoi 201,250 automjete në tremujorin e dytë të 2021, raportoi kompania. Tesla dorëzoi rreth 184,000 automjete në tremujorin e parë. Tesla dorëzoi një numër rekord automjetesh prej 241,300 në tremujorin e tretë. Analistët presin që rekordi i ri të arritet në tremujorin e katërt (rreth 270,000). Kjo do të bëjë një total prej 900,000 automjetesh të dorëzuara në vitin 2021. Kjo do të ishte rritja prej 80% në krahasim me vitin 2020 (500,000). Analistët presin që viti 2022 të jetë më i mirë, duke përmendur numri i 1,500,000 makinash të dorëzuara.
  • NGJARJE: REZULTATET E FITIMEVE PËR TREMUJORIN E KATËRTË (PRITET REKORDI I RI) (DITA E PRITUR: 27 JANAR 2022). Pritet që kompania të shënojë fitimet prej 15,08 miliardë dollarë (rekordi i ri) për tremujorin e katërt të vitit 2021, së bashku me të ardhurat prej 1,80 miliardë. Pritet që Z. Elon Musk (CEO) të marrë pjesë në konferencë, dhe pritet të flasë për ditët e dorëzimit të Cybertruck-ut dhe gjysmë-kamionit. Ai gjithashtu mund të përmendet edhe modelin tjetër të madh (automjet elektrik më të lirë).
  • STATISTIKË: AKSIONI U RRIT 6 NGA 8 HERË MES PUBLIKIMIT TË 8 TË DHËNAVE TË FUNDIT TREMUJORE TË DORËZIMIT DHE TË ARDHURAVE: Aksioni i Tesla-s ka tendencë të rritet midis datës së publikimit të të dhënave të dorëzimit dhe të ardhurave tremujore, që ndodhi 6 nga 8 tremujore të fundit. Rritja mesatare është 21,60%.
  • GIGAFABRIKË (GJERMANI+SHBA+KINË): Tesla do të zgjerojë prodhimin në Berlin, Gjermani dhe Austin, Teksas (SHBA). Ndërkohë, ata kanë zgjeruar kapacitetin e gigafrabikës në Shanghai.
  • INDIA: TESLA PËRSHPEJTON PLANET PËR INDI Tesla mori miratimin për tre modele të tjera, duke përgatitur për prodhimin e tyrë. Kjo do të thotë se shtatë modele kanë marrë miratim në Indi.
  • MENDIMI I ANALISTËVE: Goldman Sachs parashikon 1125 dollarë për aksion. Analisti i Wedbush-it, Deni Ives e rriti çmimin e synuar të Tesla-s në 1100$. Morgan Stanley parashikon 1200$.
  • LËVIZJA E ÇMIMIT TË AKSIONIT TË TESLA-S: Aksioni i Tesla-s ka 30% mundësi për rritje. Aksioni ra nga niveli i fundit më i lartë i 1243,25$ duke testuar nivelet poshtë 900. Kjo mund të shkaktojë korrigjim prej rreth 30%.

Tesla Inc., (#TSLA) 22 dhjetor 2021
Çmimi aktual: 950

TESLA Inc.

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1200

Rezistencë 2

1125

Rezistencë 1

1050

Mbështetje 1

860

Mbështetje 2

800

Mbështetje 3

750

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

TESLA INC.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

250,000.00

175,000.00

100,000.00

-90,000.00

-150,000.00

-200,000.00

Fitimi apo humbja në €**

221,305.53

154,913.87

88,522.21

-79,669.99

-132,783.32

-177,044.42

Fitimi apo humbja në £**

187,856.93

131,499.85

75,142.77

-67,628.49

-112,714.16

-150,285.54

Fitimi apo humbja në C$**

322,500.00

225,750.00

129,000.00

-116,100.00

-193,500.00

-258,000.00

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:30 GMT dhe 22.12.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
TESLA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani