CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 79% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

USD/JPY

Mundësitë e tregut - 30/12/2021

30 Dhjetor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

USD/JPY mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • NGJARJE: E premte, 7 janar, 13:30 GMT - NFP-ja për dhjetor. Pritet që të dhënat nga tregu i punësisë së SHBA-së tre tregojnë një pikturë të përmirësuar të ekonomisë amerikane. Përkatësisht, parashikohet se ekonomia amerikane ka krijuar 400,000 vende pune të reja në dhjetor, ndërisa papunësia ra më tej (nga 4,2% në 4,2%);
  • Sentimenti global ndaj rrezikut u rrit ndjeshëm pas raporteve se versioni Omikron shkakton vetëm simptoma të buta. Kjo ndihmoi në lehtësimin e frikave nga rimëkëmbja e ngadaltë ekonomike të vendeve të zhvilluara, që ndikojnë në valutën japoneze, e cila konsiderohet (tradicionalisht) si streha e sigurtë;
  • Rritja e rendimentit të obligacioneve shtetërore shkaktoi rritje të këtij çifti valutor, para publikimit të të dhënave të rëndësishme të tregut amerikan të punës. Ky çifti valutor është shumë i ndjeshëm ndaj diferencës së normave të interesit midis këtyre dy vendeve, SHBA dhe Japoni.

USD/JPY, 30 dhjetor 2021
Çmimi aktual: 115.05

USD/JPY

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

116.25

Rezistencë 2

116.05

Rezistencë 1

115.85

Mbështetje 1

114.25

Mbështetje 2

114.05

Mbështetje 3

113.85

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në $

1,091

910

728

-728

-910

-1,091

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në €**

966

805

644

-644

-805

-966

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në £**

811

676

541

-541

-676

-811

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në C$**

1,398

1,165

932

-932

-1,165

-1,398

* 1.00 lot është ekuivalent me 100,000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:40 GMT dhe 30.12.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Dollar Amerikan - Jen Japonez Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani