CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 79% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

USD/TRY

Mundësitë e tregut - 17/12/2021

17 Dhjetor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

USD/TRY mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • Lira turke ra ndjeshëm në krahasim me dollarin pasi Banka Qendrore e Turqisë uli normën njëjavore repo me 100 pikë bazë të tjera në 14%.
  • Lira ka (pothuajse) një gjysmë vlere, që e ka pasur në fillim të reduktimit të normave në shtator. Presidenti Tayyip Erdogan këmbënguli për ndjekje të politikës bizare monetare (krahasuar me standardet moderne monetare), pavarësisht nga fakti se inflacioni e tejkaluar nivelin e 20% muajin e kaluar. Përveç kësaj, ai ndërhyn jo vetëm në zbatimin e politikës monetare por edhe në zgjedhjen e guvernatorëve të bankës qendrore.

USD/TRY, 17 dhjetor 2021
Çmimi aktual: 16.001

USD/TRY

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

17.401

Rezistencë 2

17.201

Rezistencë 1

17.001

Mbështetje 1

15.001

Mbështetje 2

14.801

Mbështetje 3

14.601

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në $

20,551

17,615

14,679

-14,679

-17,615

-20,551

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në €**

18,156

15,562

12,969

-12,969

-15,562

-18,156

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në £**

15,441

13,235

11,029

-11,029

-13,235

-15,441

Fitimi apo humbja për pozicionet e shkurtra në C$**

26,276

22,522

18,769

-18,769

-22,522

-26,276

* 1.00 lot është ekuivalent me 100,000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:00 GMT dhe 17.12.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutemi, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Dollar Amerikan - Lira turke Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani