CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 76% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

ALIBABA

Raporte Speciale - 14/11/2022

14 Nлntor, 2022

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

ALIBABA mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

TREGTIA GLOBALE ONLINE:

 • MADHËSIA E TREGUT (PRITET: 5,5 trilionë dollarë në 2022): Tregu i tregtisë online (shitja online) pritet që përfitojë 5,55 trilionë dollarë në vitin 2022, që është 21% të shitjeve totale me pakicë (26,42 trilionë). Dy vjet më parë, vetëm 17,8% u krye online.
 • MADHËSIA E TREGUT (PRITET: 7,3 TRILIONË NË VITIN 2025, RRITJA PREJ 30% NGA 2022): Tregu i tregtisë globale online do të përfitojë mbi 7,3 trilionë dollarë në vitin 2025, në krahasim me 4,921 trilionë nga viti 2021. Tregtia online anembanë botës pritet të përfaqëson 24,5% të shitjeve globale në vitin 2025, që është rritja në krahasim me 19,6% të vitit 2021 dhe 17,8% të vitit 2020.
 • PJESA E TREGUT SIPAS VENDIT: Kina, sipas vlerësimet, merr 52,1% të tregut globale, SHBA 19% , MB 4.8% dhe Japoni 3,0%. Pjesa tjetër e botës merr 21,1%.
 • PJESA E TREGUT SIPAS KOMPANISË DHE SHITJES: Alibaba (Taobao dhe Tmall) mori 24,00% të tregut, ndërisa Amazon mori 13% të tregut global të tregtisë online. JD.com mori 9,20% të tregut.

TREGTIA ONLINE NË KINË:

 • MADHËSIA E TREGUT (2,89 trilionë): Tregu kinez i tregtisë online ishte 2,89 trilionë në vitin 2021. Tregu kinez rritej për 17,7% në nivelin vjetor që nga viti 2017.
 • POTENCIALI I RRITJES SË TREGUT (PJESA GLOBALE DO TË RRITET NË 45,% DERI NË VITIN 2025, NË 3,3 NGA 2,1 TRILIONË DOLLARË AKTUALË): Tregtia online në Kinë pritet të rritet me një shkallë rritjeje të forte (në nivelin vjetor), 11,6%, nga viti 2021 deri në vitin 2025 për të arritur CNY 21,4 trilionë dollarë (3,3 trilionë dollarë) në vitin 2025. Kjo do të përfaqësohet 45% të shitjeve globale online prej 7,3 trilionë dollarë në vitin 2025.
 • PJESA E TREGUT: Alibaba (Taobao dhe Tmall) është shitësi më i madh online në Kinë, duke marrë 47,1% të tregut. JD.com është i dyti, duke marr 16,9%, ndërisa Pinduoduo përfshin 13,2% të tregut të tregtisë online në Kinë.

ALIBABA (ANALIZË DHE NGJARJE)

 • KOMPANIA: Alibaba është shitësi online i dytë më i madhë në botë, sipas kapitalizimit të tregut, dhe më i madhi në Kinë. Kompania u themelua nga Jack Ma, miliarder dhe një nga njerëzit më të pasur në Kinë.
 • RRITJA E TË ARDHURAVE DHE ANALIZA: Të ardhurat e Alibaba-s u rritën më shumë se 182% gjatë vitit të kaluar. Dallimi ndërmjet çmimit dhe të ardhurave të Alibaba-s është 9,65, shumë poshtë mesatares së industrisë, 19,79. Ai i konkurrentit më të madh të Alibaba-s në Kinë, JD.com, lëviz në 24,18, dallimi i Amazon-it është 70,93.
 • POTENCIALI I RRITJES SË TREGUT: TË ARDHURAT E ALIBABA-S pritet të rritet në mbi 185 miliardë dollarë në 2025 nga 105 miliardë aktualë, që është rritja vjetore prej 15%. Të ardhurat nga "cloud computing" pritet të rritet nga 8,9 miliardë të vitit 2021 në 23 miliardë dollarë në vitin 2025. "Cloud computing" është segmenti më fitimprurës i biznesit të Alibaba-s.
 • FAKT: Çmimi IPO i Alibaba-s ishte 68 dollarë në vitin e 2014. Që atëherë, të ardhurat vjetore IPO të kompanisë u rritën më shumë se 1400% dhe të ardhurat vjetore u rritën për më shumë se 700%. Çmimi aktual i Alibaba-s është 4$ mbi çmimin IPO në vitin 2014.
 • NGJARJE: Fitimet e Alibaba-s (17 nëntor 2022 - PARA HAPJES SË TREGUT): Alibaba konfirmoi se do të publikojë raportin financiar të enjten, më 17 nëntor. Të ardhurat e Alibaba-s kanë tejkaluar pritjet e analistëve 6 nga 8 tremujoret e fundit.
 • LAJME (DITA E BEQARËVE - 11 nëntor 2022): Alibaba regjistroi shitje rekorde prej 154 milijardë dollarësh gjatë kësaj festën e famshme të blerjeve duke tejkaluar rekordin e mëprashëm prej 84,5 miliardë dollarësh, tha kompania këshilluese kineze Syntun.
 • MENDIMI I ANALISTËVE: Konsensusi për objektivin 12-mujor është 137,56 dollarë, sipas Bloomberg-ut. Nomura e vendosi çmimin e synuar në 115$ më 14 nëntor. Jeffries vendosi çmimin e synuar në 218 dollarë më 11 nëntor 2022 dhe Credit Suisse përsëriti çmimin e synuar prej 152$ më 8 nëntor.
 • POTENCIALI I RRITJES: Çmimi aktual i Alibaba-s duhet të rritet me më shumë se 340% për ta arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave (319,92, të arritur në tetor 2020).

(#ALIBABA), 14 nëntor 2022
Çmimi aktual: 72.00

Alibaba

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

114.00

Rezistencë 2

99.00

Rezistencë 1

84.00

Mbështetje 1

62.00

Mbështetje 2

55.00

Mbështetje 3

48.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot1

Alibaba

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

42,000.00

27,000.00

12,000.00

-10,000.00

-17,000.00

-24,000.00

Fitimi apo humbja në €2

40,809.19

26,234.48

11,659.77

-9,716.47

-16,518.00

-23,319.54

Fitimi apo humbja në £2

35,740.42

22,975.99

10,211.55

-8,509.62

-14,466.36

-20,423.10

Fitimi apo humbja në C$2

55,854.96

35,906.76

15,958.56

-13,298.80

-22,607.96

-31,917.12

 1. 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
 2. Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:46 GMT+1 dhe 14.11.2022.

Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutemi që të kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.

 • Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
 • Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.
Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ALIBABA Ltd Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani