CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

GAZI NATYROR

Raporte Speciale - 08/11/2022

08 Nлntor, 2022

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

GAZI NATYROR mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot* llogari:

TREGJET GLOBALE TË GAZIT NATYROR:

 • FURNIZUESIT MË TË MËDHENJ TË GAZIT NATYROR NË BOTË (LNG+PIPELINE): 1. RUSIA (173,81 milionë ton); 2. SHBA; 3. KATAR; 4. NORVEGJI; 5. AUSTRALI;

 • IMPORTUESIT MË TË MËDHENJ TË GAZIT NATYROR NË BOTË: KINË (121,99 milionë ton)

 • FURNIZUESIT MË TË MËDHENJ TË KINËSE ME GAZIN NATYROR: 1. AUSTRALI (~26%); 2. TURKMENISTAN (~20%) 3. RUSIA (~10%).

 • BE-je IMPORTON 45% TË GAZIT NATYROR TË NEVOJSHËM NGA RUSIA (251,44 milionë ton): 113 milionë ton (përdorimi mesatar ditor: 32,85 milionë ton).

 • RUSIA EKSPORTON NË BE 65% TË EKSPORTEVE TOTALE: 113 milionë ton prej 173,81 shkon në BE.

SEZONI I URAGANEVE NË SHBA (nga 1 qershori deri në 30 nëntor):

 • HISTORIA E KOHËVE TË FUNDIT TREGON SE URAGANET NDIKOJNË MBI ÇMIMIN E NAFTËS DHE GAZIT:

 1. URAGANI "IDA" (26 GUSHT 2021): ÇMIMI I GAZIT NATYROR U RRIT NGA 3,943$ NË 6,310$ (+60,00%) BRENDA NJË MUAJI. Erërat e egra të Ida-s kanë goditur drejtpërdrejtë Port Fourchon, qendrën më të rëndësishme për prodhimin e naftës dhe gazit në Gjirin e Meksikës.

 2. URAGANI "DELTA" (4 TETOR 2020): ÇMIMI I GAZIT NATYROR U RRIT NGA 2,485$ NË 3,391$ (+36,05%) BRENDA NJË MUAJI. Uragani Delta mbylli shumicën e prodhimit të naftës e gazit në SHBA në 15 vjet.

*Ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të njëjta në të ardhmen.

AKTUAL:

 • Moti mbetet përcaktuesi kryesor i lëvizjes së çmimeve. Administrata nacionale amerikane për oqeane dhe atmosferë (NOAA) parashikon se pjesa e madhe e vendit do të përballohet me temperatura më të ulëta zakonisht në 6 deri në 10 ditë të ardhshme. Veçanërisht në dimër, ftohtësia mund të rrisë kërkesën më të madhe, sepse gazi natyror përdoret për ngrohje dhe energji elektrike.

 • Administrata amerikane për informacione energjetike (EIA) publikojë një injektim të 107 metra kubike të gazit natyror në magazina në javën që përfundoi më 28 tetor. Një rritje tjetër pritet në raportin që do të publikohet të enjten.

 • Terminali Freeport u mbyll pas një shpërthimi më 8 qershor. Pritet që objekti i Freeport-it të rihapet të paktën pjesërisht sepse kompania ka arritur marrëveshje me rregullatorin federal, e cila do ta lejojë kompaninë të rifillojë disa operacione në filim a në mes të nëntorit.

 • SI DHE NORD STREAM 1 ASHTU EDHE 2 JANË DËMTUAR RËNDË NË SHPËRTHIMET, TË CILAT BESOHET SË ISHIN SABOTIM (26 shtator) Disa vende të Bashkimit Evropian kanë nisur plane emergjente, duke u përpjekur të gjejnë furnizime alternative, ndërisa Britania po përballet me "një rrezik të konsiderueshëm" të mungesës së gazit këtë dimër.

LËVIZJA E ÇMIMIT: Çmimi i gazit natyror u rrit në nivelin rekord prej 15,780 në vitin 2005. Aktualisht, çmimi lëviz rreth 6,45$ dhe nëse ndodhet rimëkëmbja e plotë deri në nivelin e arritur në vitin 2005, kjo do të ishte rritja prej 145%, megjithatë, çmimi mund të bjerë më tej.

GAZI NATYROR, 8 nëntor 2022
Çmimi aktual: 6.45

GAZI NATYROR

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

9.00

Rezistencë 2

8.50

Rezistencë 1

7.30

Mbështetje 1

5.60

Mbështetje 2

5.00

Mbështetje 3

4.70

Shembulli i llogaritjes është bazur në drejtimin e trendit javor për 1 Lot1

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

25,500.00

20,500.00

8,500.00

-8,500.00

-14,500.00

-17,500.00

Fitimi apo humbja në €2

25,546.24

20,537.17

8,515.41

-8,515.41

-14,526.29

-17,531.73

Fitimi apo humbja në £2

22,256.36

17,892.37

7,418.79

-7,418.79

-12,655.58

-15,273.97

Fitimi apo humbja në C$2

34,449.61

27,694.78

11,483.20

-11,483.20

-19,588.99

-23,641.89

1. 1.00 lot është ekuivalent me 10,000 njësi

2. Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:00 GMT dhe 8.11.2022.

Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutemi që të kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.

 • Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
 • Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.
Shpërndajeni me rrjetin tuaj
GASI NATURAL Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani