CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

GAZI NATYROR

Raporte Speciale - 22/11/2022

22 Nлntor, 2022

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

GAZI NATYROR, raporti special javor të bazuar në 1.00 lot llogari:

TREGJET GLOBALE TË GAZIT NATYROR:

 • FURNIZUESIT MË TË MËDHENJ TË GAZIT NATYROR NË BOTË (LNG+PIPELINE): 1. RUSIA (173,81 milionë ton); 2. SHBA; 3. KATAR; 4. NORVEGJI; 5. AUSTRALI;

 • IMPORTUESIT MË TË MËDHENJ TË GAZIT NATYROR NË BOTË: KINË (121,99 milionë ton)

 • FURNIZUESIT MË TË MËDHENJ TË KINËSE ME GAZIN NATYROR: 1. AUSTRALI (~26%); 2. TURKMENISTAN (~20%) 3. RUSIA (~10%).

 • BE-je IMPORTON 45% TË GAZIT NATYROR TË NEVOJSHËM NGA RUSIA (251,44 milionë ton): 113 milionë ton (përdorimi mesatar ditor: 32,85 milionë ton).

 • RUSIA EKSPORTON NË BE 65% TË EKSPORTEVE TOTALE: 113 milionë ton prej 173,81 shkon në BE.

AKTUAL:

 • Moti mbetet përcaktuesi kryesor i lëvizjes së çmimeve. Administrata nacionale amerikane për oqeane dhe atmosferë (NOAA) parashikon se pjesa e madhe e vendit do të përballohet me temperatura më të ulëta zakonisht në 6 deri në 10 ditë të ardhshme. Veçanërisht në dimër, ftohtësia mund të rrisë kërkesën më të madhe, sepse gazi natyror përdoret për ngrohje dhe energji elektrike.

 • Administrata amerikane për informacione energjetike (EIA) publikojë një injektim të 64 miliardë këmba kubike të gazit natyror në magazina në javën që përfundoi më 11 nëntor.

 • EIA raportoi se rezervat e gazit natyror u rritën me 64 miliardë këmba kubike, që është nën pritjet prej 66 miliardë këmba kubike.

 • Parashikuesi i motit Atmospheric G2 tha se pritet që temperaturat të jenë shumë nën ato mesatare në gjysmën perëndimore të SHBA-së nga 21 deri në 26 nëntor. Parashikimi i motit të përditësuar u ndryshua në "shumë më të ftohtë", që mund të rrisë kërkesën për gazin natyror.

 • Terminali Freeport u mbyll pas një shpërthimi më 8 qershor. Drejtuesit e fabrikës Freeport LNG në Teksas thanë të premten se po parashikojnë se operacionet do të rinisen në mes të dhjetorit. Kompania tha se puna e nevojshme e rindërtimit për të rinisur operacione fillestare, duke përfshirë edhe përdorimit e të tre trenave të lëngëzimit, ishte rreth 90% e plotë. Kompania pritet që pastaj të rritet prodhimin deri në 2.0 miliardë këmba kubike në ditë në janar, dhe restaurimi i plotë i prodhimit prej 2,38 miliardë këmbësh kubike të ndodhet më pas. Hapi përfundimtar ndoshta nuk do të ndodhë deri në mars, thanë zyrtarët.

 • SI DHE NORD STREAM 1 ASHTU EDHE 2 JANË DËMTUAR RËNDË NË SHPËRTHIMET (26 shtator) Disa vende të Bashkimit Evropian kanë nisur plane emergjente, duke u përpjekur të gjejnë furnizime alternative, ndërisa Britania po përballet me "një rrezik të konsiderueshëm" të mungesës së gazit këtë dimër.

LËVIZJA E ÇMIMIT: Çmimi i gazit natyror u rrit në nivelin rekord prej 15,780 në vitin 2005. Çmimi i gazit natyror po lëviz rreth 6,92$, dhe nëse çmimi rimëkëmbet në nivele të vitit 2005, kjo mund të shënojë një rritje prej 128,03%. Megjithatë, çmimi mund të bjerë më tej.

GAZI NATYROR, 22 nëntor 2022
Çmimi aktual: 6.90

GAZI NATYROR

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

10.00

Rezistencë 2

9.00

Rezistencë 1

8.00

Mbështetje 1

5.80

Mbështetje 2

5.00

Mbështetje 3

4.50

Shembulli i llogaritjes është bazur në drejtimin e trendit javor për 1 Lot1

GAZI NATYROR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

31,000.00

21,000.00

11,000.00

-11,000.00

-19,000.00

-24,000.00

Fitimi apo humbja në €2

30,178.83

20,443.73

10,708.62

-10,708.62

-18,496.70

-23,364.26

Fitimi apo humbja në £2

26,153.72

17,717.03

9,280.35

-9,280.35

-16,029.70

-20,248.04

Fitimi apo humbja në C$2

41,557.21

28,151.66

14,746.11

-14,746.11

-25,470.55

-32,173.32

 1. 1.00 lot është ekuivalent me 10,000 njësi
 2. Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:30 GMT dhe 22.11.2022.

Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutemi që të kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.

 • Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
 • Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.
Shpërndajeni me rrjetin tuaj
GASI NATURAL Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani