CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Događaji u travnju 2024. - 28/03/2024

Mikro analiza

28 oћujak, 2024

Samo za opće informiranje. Nije namenjeno za pružanje investicijskog savjeta ili savjeta za trgovanje. Vaš kapital je pod rizikom.

Događaji u travnju 2024.

  • Indeks poslovne aktivnosti u proizvodnom sektoru u SAD-u za ožujak (1. travnja)u 15:00 GMT+1)

Indeks poslovne aktivnosti u ožujku u proizvodnom sektoru, koji je prethodno objavljen, iznosio je 47,8. Taj je broj bio ispod očekivanih 49,5.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Zajednički ministarski Odbor za nadzor OPEC-a+ (JMMC) (3. travnja)

Članice OPEC+ (uključujući Rusiju) sastat će se i ne očekuje se da će napraviti velike promjene u trenutnom sporazumu. U ožujku je kartel produžio trenutno smanjenje proizvodnje do kraja lipnja.

Mogući Utjecaj: volatilnost sirove nafte

  • Stopa nezaposlenosti u SAD-u i broj zaposlenih van sektora poljoprivrede (NFP) (ožujak) (5. travnja u 13:30 GMT+1)

U prethodnom mjesecu stopa nezaposlenosti iznosila je 3,9%. Broj zaposlenih van sektora poljoprivrede (NFP) u prethodnom mjesecu iznosio je 275,000.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Banke Kanade (10. travnja u 14:45 GMT+1)

Banka Kanade održat će sastanak radi utvrđivanja kamatnih stopa. Trenutno su stope na 5%. Prognoza je da će ostati nepromijenjene. Trenutna očekivanja su da je smanjenje stope vjerojatnije u lipnju.

Mogući utjecaj: volatilan kanadski dolar i kanadske dionice

  • Podaci o inflaciji u SAD-u (ožujak) (10. travnja u 13:30 GMT+1)

Bazni CPI (isključujući hranu i energente) u veljači je iznosio 3.8%. Osnovni indeks potrošačkih cijena za veljaču iznosio je 3,2%, što je više od očekivanih 3,1%.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Europske središnje banke (11. travnja u 13:15 GMT+1)

Europska središnja banka sastat će se kako bi razgovarala o kamatnim stopama. Stope su trenutno na 4,5% i mogle bi ostati na toj razini ovog mjeseca. Analitičari kažu kako će se smanjenje kamatnih stopa vjerojatno dogoditi u lipnju.

Mogući utjecaj: volatilnost eura i europskih dionica

  • Američka maloprodaja za ožujak (15. travnja u 13:30 GMT+1)

Maloprodaja je u veljači porasla za 0,6% na mjesečnoj razini, što je malo ispod tržišnih očekivanja.

Mogući utjecaj: volatilan američki dolar, zlato i dionice u SAD-u

  • Sastanak Banke Japana (26. travnja u 03:00 GMT+1)

Banka Japana održat će sastanak na kojem će odrediti svoje kamatne stope. Banka je prošlog mjeseca povećala stope za 0,10%, što je prvo povećanje od 2016. Ovog mjeseca ne očekuju se nikakve promjene.

Mogući utjecaj: Volatilnost japanskog jena

  • Sezona financijskog izvještavanja tvrtki u 1. tromjesečju (travanj)

Sezona izvještavanja u 1. tromjesečju započinje u travnju, kada će velike banke biti prve koje će objaviti svoje rezultate, a slijede neke od najvećih svjetskih tvrtki.

JP Morgan i Citigroup će objavit rezultate 12. travnja. Očekuje se da će 16. travnja Goldman Sachs i BoA objaviti svoje rezultate. Očekuje se da će Tesla objaviti svoje rezultate 17. travnja, Netflix bi trebao objaviti 18. travnja, a Microsoft 23. travnja. Očekuje se da će Facebook objaviti rezultate 24. travnja, a Apple 25. travnja, dok će AMD objaviti rezultate 30. travnja.

Mogući utjecaj: volatilnost američkih dionica

  • RAT IZRAEL-HAMAS: PREGOVORI PROPADAJU NAKON REZOLUCIJE UN-A, NASTAVLJAJU SE NAPADI HUTIJA NA BRODOVE U CRVENOM MORU (TRAVANJ)

IZRAEL SE POVLAČI IZ PREGOVORA O PREKIDU VATRE U DOHI. Nakon rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom se poziva na prekid vatre, Izrael se povukao iz pregovora o prekidu vatre u Dohi. Izrael je rekao da će nastaviti svoju operaciju u Gazi i napasti pogranični grad Rafah kako bi eliminirao Hamas. SAD se i dalje zalažu za nastavak pregovora. Napadi Hutija na teretne brodove u Crvenom moru su u tijeku, a Hutiji su rekli da će proširiti svoje operativno područje. Čini se da situacija eskalira, a naredni tjedni bit će kritični.

Rizik od dodatne eskalacije ovog mjeseca povezan je s važnim vjerskim razdobljima: mjesecom Ramazanom (do 8. travnja) i Uskrsom (22. do 30. travnja). To su razdoblja povećanog rizika u kojima bilo koji potencijalni napadi mogu uzrokovati visoku volatilnost.

Mogući utjecaj: volatilna sirova nafta, prirodni plin, zlato

Podjeli s osobnom mrežom
ZLATO Graf
Osvježi vrijeme: -
Najviša
Najniža
1M 5M H D W
Cijene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Započnite sada