CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 78% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 16/09/2019 - 20/09/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 18/09/2019

18 rujan, 2019
Tjedna analiza 18/09/2019 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Europska središnja banka je snizila kamatnu stopu za 0,1% na minus 0,5% i odlučila je otpočeti program kupnje obveznica u mjesečnoj vrijednosti od 20 milijardi eura kako bi potakla gospodarski rast i jačanje inflacije.

Britanska funta je prošlog tjedna ojačala dok se premijer Boris Johnson nastavlja zalagati za izmjene sporazuma o Brexitu postignutom između UK i EU. Međutim, još uvijek nema napretka po pitanju sporne stavke o granici sa Irskom, iako se Johnson nedavno sastao sa Junckerom, predsjednikom Europske komisije.

Valutni par USD/JPY je ojačao uoči sastanka Banke Japana u četvrtak i konsolidirao se iznad razine od 108 nakon čega je u utorak dotakao mjesečni maksimum.

Cijena zlata se uoči sastanka Federalnih rezervi ovog tjedna kretala uglavnom horizontalno iznad barijere od 1500 dolara za uncu. Prinos na američke državne obveznice se znatno povukao, dok će preliminarni trgovinski razgovori između SAD i Kine početi u četvrtak.

Američki burzovni indeksi su se povukli jer je nedavni niz pozitivnih ekonomskih podataka, uključujući izvještaje o tržištu rada, inflaciji i maloprodaji, potakao očekivanja da će FED nakon sastanka 18. rujna biti manje naklonjen snižavanju kamatne stope. Međutim, i dalje se očekuje da će FED sniziti kamatnu stopu za 0,25% na razinu od 2%.

Sijena sirove nafte je naglo skočila za oko 15% nakon napada na saudijsko naftno postrojenje u subotu kojim je proizvodnja sirove nafte smanjena za 5,7 milijuna barela dnevno, što predstavlja više od 50% ukupne proizvodnje Saudijske Arabije. Međutim, američki predsjednik Donald Trump je izjavio kako ne želi žuriti sa odmazdom.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada