CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 15/04/2024 - 19/04/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 24/04/2024

24 travanj, 2024
Tjedna analiza 24/04/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je prošli tjedan ponovno opao, nakon što se inflacija u eurozoni pokazala u skladu sa očekivanjima (2,4%). Predsjednica ECB-a, Lagarde, priopćila je da gospodarstvo eurozone pokazuje znake oporavka.

Britanska funta je pala na petomjesečni minimum do zatvaranja trgovanja u petak. Međunarodni monetarni fond je smanjio prognoze rasta za Veliku Britaniju po drugi put ove godine, uslijed kontinuirane zabrinutosti za gospodarstvo zemlje.

USD/JPY je porastao i zabilježio višegodišnji maksimum dok je dolar nastavio rasti u odnosu na svoje rivale. Banka Japana nije intervenirala, unatoč ranijim izjavama vlade da to može učiniti kako bi podržala jen.

Cijena zlata je porasla na rekordnu vrijednost u posljednjih sedam dana nakon što je Izrael pokrenuo ograničene vojne udare protiv Irana. Trgovci čekaju reakciju Irana, nakon što je zemlja obećala da će odgovoriti na svaki vojni napad protiv nje.

Berzovni indeksi su nastavili opadati uslijed tržišnog pesimizma zbog dugotrajne inflacije u američkom gospodarstvu. Netflix je objavio financijske rezultate koji su premašili očekivanja. Tesla, Microsoft, Google i Amazon će svoje rezultate objaviti ovaj tjedan.

Cijene nafte su prošli tjedan opale, jer su trgovci analizirali potencijal za daljnjuu eskalaciju na Bliskom istoku. Podaci o zalihama u SAD-u pokazali su rast četvrti tjedan zaredom, što ukazuje na pad tražnje za naftom u zemlji.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada