CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 23/09/2019 - 27/09/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 25/09/2019

25 rujan, 2019
Tjedna analiza 25/09/2019 Ekonomski kalendar

Euro je nastavio opadati u odnosu na američki dolar. Bojazan zbog usporavanja gospodarskog rasta euro zone nastavlja vršiti pritisak na zajedničku europsku valutu, posebice nakon negativnih ekonomskih podataka iz Njemačke i Francuske.

Britanska funta prošlog tjedna nije zabilježila značajne promjene. Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva u utorak je proglasio odluku premijera Borisa Johnsona o raspuštanju britanskog parlamenta nekoliko tjedana prije krajnjeg datuma za Brexit nezakonitom, na što je funta reagirala iznimno volatilno.

Japanski jen je ojačao jer je Banka Japana odlučila ne mijenjati monetarnu politiku, dok su opća svjetska neizvjesnost i pad prinosa na američke državne obveznice dodatno potakli potražnju za financijskom sigurnošću jena.

Indeks američkog dolara je blago ojačao nakon što su Federalne rezerve u srijedu snizile kamatnu stopu za četvrt postotka. Međutim, nema jasnih prognoza o tome hoće li kamatna stopa ove godine ponovno biti snižena, iako mnogi ulagači to očekuju.

Cijena zlata je porasla jer ulagači nisu naklonjeni riziku. Tržišta su se navikavala na odluku FED-a o kamatnoj stopi, dok je kineska delegacija neočekivano otkazala posjetu farmama u Montani, što je potaklo strahove da će naredna runda trgovinskih pregovora sljedećeg mjeseca možda biti otkazana.

Američki burzovni indeksi nisu zabilježili značajne promjene s obzirom da su mješovite izjave FED-a potakle zabrinutost među dioničarima da kamatne stope možda ipak neće biti snižene u kratkom roku.

Nakon naglog skoka prošlog tjedna, cijena sirove nafte se konsolidirala oko razine od 58 dolara za barel. Saudijski dužnosnici su saopćili da je kraljevstvo već obnovilo oko 75% proizvodnje prekinute napadom dronovima na saudijsko naftno postrojenje. Sjedinjene Države su poslale vojne jedinice u oblast Perzijskog zaljeva kako bi ojačale protuzračnu obranu Saudijske Arabije. Državni sekretar, Mike Pomeo, u nedjelju je izjavio kako su trupe namijenjene za "odvraćanje i obranu"

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada