CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 73% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 30/09/2019 - 04/10/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 02/10/2019

02 listopad, 2019
Tjedna analiza 02/10/2019 Ekonomski kalendar

Euro je znatno opao u odnosu na dolar i kreće se na dvogodišnjem minimumu. Slabi podaci o inflaciji iz Njemačke zabrinuli su ulagače i potakli strahove od gospodarske recesije, što je vršilo pritisak na zajedničku europsku valutu.

Neizvjesnost po pitanju Breixta nastavlja vršiti pritisak na britansku funtu. Britanski parlament je prošlog tjedna nastavio sa radom nakon što je Vrhovni sud donio odluku prema kojoj je raspuštanje parlamenta bilo nezakonito. Član odbora Banke Engleske, Saunders, izjavio je kako je sasvim moguće da će sljedeći potez banke biti snižavanje kamatne stope.

Japanski jen je oslabio jer je industrijska proizvodnja u kolovozu opala više nego što je to bilo očekivano, prema podacima objavljenim u ponedjeljak.

Indeks američkog dolara je naglo ojačao nakon što je niz negativnih gospodarskih podataka ukazao na veliku razliku između solidnog stanja američkog gospodarstva u usporedbi sa slabom gospodarskom izvedbom u ostatku razvijenog svijeta.

Cijena zlata je prošlog tjedna naglo opala jer su ulagači bili naklonjeni riziku, dok je prinos na američke državne obveznice nastavio sa rastom. Jačanje dolara također je vršilo pritisak na cijenu zlata.

Američki burzovni indeksi nisu zabilježili značajne promjene. Vijesti da Sjedinjene Države planiraju zabraniti kineskim tvrtkama pristup američkim burzama vršile su pritisak na indekse. Međutim, Bijela kuća je kasnije porekla istinitost ovih izvještaja što je potaklo optimizam među ulagačima koji se nadaju konačnom postizanju trgovinskog sporazuma između SAD i Kine.

Cijena sirove nafte je naglo opala jer je Saudijska Arabija obnovila pun kapacitet proizvodnje od 11,3 milijuna barela dnevno. Osim toga, bojazan od usporavanja svjetskog gospodarskog rasta pod utjecajem trgovinskog rata između SAD i Kine također je vršila pritisak na cijenu nafte. Međutim, prema izvještajima objavljenim ovog tjedna, proizvodnja nafte u OPEC-u, SAD i Rusiji u srpnju i kolovozu je opala, što je pružilo podršku cijeni.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada