CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 81% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 07/10/2019 - 11/10/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 09/10/2019

09 listopad, 2019
Tjedna analiza 09/10/2019 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na dolar. Slabi podaci o tvorničkoj proizvodnji i uslužnom sektoru SAD prošlog tjedna su vršili pritisak na dolar. Međutim, solidni podaci sa tržišta rada SAD objavljeni u petak pružili su podršku dolaru.

Britanska funta je oslabila nakon što je objavljeno da su pregovori o Brexitu na ivici kolapsa, te da bi Brexit bez sporazuma mogao nanijeti štetu javnim financijama u iznosu od 100 milijardi funti. Sky News je u utorak objavio da je njemačka kancelarka Merkel rekla britanskom premijeru Johnsonu kako je mogućnost postizanja sporazuma "iznimno mala".

Potražnja za japanskim jenom prošlog je tjedna bila velika. Jen dobiva podršku kao instrument koji se smatra sigurnim financijskim utočištem. Osim toga, potražnja u kućanstvima u utorak je zabilježila deveti mjesečni rast za redom, što je pružilo dodatnu podršku jenu.

Indeks američkog dolara oslabio je pod utjecajem niza ekonomskih podataka koji ukazuju na rastuću vjerojatnost da će kamatna stopa SAD biti snižena. Prema očekivanjima, FED će krajem ovog mjeseca ponovno sniziti kamatnu stopu. Ukoliko se to desi, u pitanju će biti treće sniženje ove godine.

Cijena zlata je oscilirala, ali je do kraja tjedna zabilježila blagi rast uslijed promjene u tržišnom sentimentu.

Američki burzovni indeksi su se povukli uz bilježenje velike volatilnost, zbog strahova od usporavanja američkog gospodarskog rasta. Ulagači su usredotočeni na trgovinske pregovore između SAD i Kine koji će se održati u Washingtonu u četvrtak i petak.

Cijena sirove nafte je u padu. Usporavanje američkog gospodarskog rasta vršilo je pritisak na cijenu nafte, dok ulagači čekaju rezultate trgovinskih pregovora između SAD i Kine. Međutim, opadanje proizvodnje nafte u SAD pružilo je izvjesnu podršku cijeni nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada