CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 21/10/2019 - 25/10/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 23/10/2019

23 listopad, 2019
Tjedna analiza 23/10/2019 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao dok je američki dolar bilježio opći pad jer je optimizam povodom Brexita pružao podršku europskoj valuti. Britanska funta je nastavila bilježiti dobit jer su EU i UK postigli novi sporazum o Brexitu krajem tjedna. Međutim, uzlazni potencijal funte bio je ograničen jer su ulagači čekali rezultat parlamentarnog glasovanja povodom novog sporazuma u utorak.

Japanski jen je blago oslabio jer je napredak u trgovinskim odnosima između SAD i Kine smanjio potražnju za instrumentima koji se smatraju sigurnim financijskim utočištem. Indeks američkog dolara je naglo opao i dotakao najnižu razinu u skoro tri mjeseca.

Cijena zlata se prošlog tjedna kretala uglavnom vodoravno. Optimizam povodom Brexita je vršio pritisak na plemeniti metal, dok je sve veća šansa da će kamatna stopa u SAD biti snižena pružala podršku metalu.

Američki burzovni indeksi su ostvarili dobit. Rezultati sezone financijskog izvještavanja ukazuju na otpornost tvrtki na negativne utjecaje. Među tvrtkama koje su objavile izvještaje o tromjesečnom poslovanju do ovog ponedjeljka, njih 84% je prijavilo rezultate bolje od očekivanih. Međutim, cijena dionica tvrtke Boeing je u petak i ponedjeljak naglo opala nakon što je objavljena vijest prema kojoj je tvrtka bila svjesna nedostataka novog zrakoplova 737 Max prije dvije zrakoplovne nesreće. Boeing će objaviti financijski izvještaj ovog tjedna i ulagači će tada imati priliku vidjeti utjecaj ovih događaja na poslovanje tvrtke.

Cijena sirove nafte nastavila se kretati pod pritiskom. Agencija za informacije o energetici saopćila je da su zalihe nafte u SAD porasle 4 puta više nego što je to bilo očekivano. Američke zalihe su trenutačno za 2% veće od petogodišnjeg prosjeka, dok proizvodnja nafte u SAD i dalje iznosi rekordnih 12,6 milijuna barela dnevno. Osim toga, usporavanje gospodarskog rasta u Aziji vršilo je pritisak na tržišni sentiment.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada