CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 28/10/2019 - 01/11/2019

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 30/10/2019

30 listopad, 2019
Tjedna analiza 30/10/2019 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Indeks menadžera nabavke (PMI) za euro zonu prošlog tjedna su (ponovno) ukazale na slabost europskog gospodarstva, dok je Europska središnja banka odlučila nastaviti sa politikom monetarnog "popuštanja"-

Britanska funta se povukla nakon što je britanski parlament bio neopredijeljen po pitanju ratifikacije novog sporazuma o Brexitu koji je premijer Johnson postigao sa EU. Britanski parlament u utorak treba glasovati o raspisivanju preuranjenih izbora u prosincu. S obzirom na podršku Laburističke stranke, Johnson bi mogao dobiti odobrenje za tražene rane izbore.

Japanski dolar nastavlja opadati u odnosu na dolar dok se SAD i Kina približavaju potpisivanju prve faze (djelomičnog) trgovinskog sporazuma. Indeks američkog dolara zabilježio je značajan rast, unatoč očekivanom sniženje kamatne stope u SAD od strane Federalnih rezervi.

Cijena zlata se prošlog tjedna u očekivanju sastanka Federalnih rezervi o monetarnoj politici kretala uglavnom horizontalno oko pivot razine od 1490 dolara za finu uncu. Središnje pažnje bit će na saopćenju banke i prognozama za buduću monetarnu politiku.

Američki burzanski indeksi dostigli su nove povijesne maksimuma nakon što su Microsoft, Paypal i Intel objavili rezultate poslovanja bolje od očekivanih. Tvrtka Tesla je prošlog tjedna prvi put zabilježila profit, dok je američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak saopćio kako trgovinski sporazum sa Kinom dobro napreduje. Američka vlada razmatra treba li produžiti odgađanje carinskih tarifa na kinesku robu nakon što istekne u prosincu, ili ne.

Napredak u trgovinskim odnosima između SAD i Kine također je potakao i rast cijene sirove nafte prošlog tjedna. Osim toga, Agencija za informacije o energetici (EIA) saopćila je da su zalihe nafte u SAD neočekivano opale. Međutim, strahovi od usporavanja svjetskog gospodarskog rasta su u ponedjeljak i utorak vršili pritisak na cijenu nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada