CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 08/04/2024 - 12/04/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 17/04/2024

17 travanj, 2024
Tjedna analiza 17/04/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je prošli tjedan naglo opao nakon što su kamatne stope u eurozoni ostale na 4,5%. Šefica ECB-a, Lagarde, nagovjestila je da bi moglo doći do smanjenja kamatne stope u lipnju.

Par GBPUSD je također završio tjedan znatno niže nakon što su podaci o inflaciji u SAD-u u sredu bili veći od očekivanih. FED, za koji se ranije očekivalo da će sniziti kamatne stope u lipnju, sada će, kako se očekuje, sniziti kamatne stope tek u drugoj polovici godine.

USD/JPY je prošli tjedan dostigao najnižu vrijednost u 34 godine, jer je dolar ojačao u odnosu na svoje konkurente. Japanski ministar finacsija, Suzuki, bio je posljednji dužnosnik koji je izjavio da bi zemlja mogla intervenirati na tržištima kako bi podržala vrednost jena.

Zlato je prošli tjedan nastavilo dobijati na snazi jer je plemeniti metal zabilježio još jednu seriju rekordnih vrijednosti. Tržišni fokus bio je na očekivanom napadu na Izrael, usred prijetnji Irana da bi zemlja također mogla blokirtia pomorski saobraćaj u Hormuzu.

Berzovni indeksi su opali jer su umanjene nade za sniženje kamatne stope u lipnju. Cijena dionica Applea je porasla nakon što je tvrtka otkrila da će AI čip biti ugrađen u njen iPhone 17, koji će biti objavljen sljedeće godine.

Cijene nafte prošli tjedan su doživjele visoku volatilnost dok su trgovci nervozno čekali novi skok bliskoistočnih tenzija. Cijene su pale do kraja dana u petak nakon što su rast američkih zaliha i jači dolar vršili pritisak na sirovu naftu.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada