CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 07/09/2020 - 11/09/2020

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 09/09/2020

09 rujan, 2020
Tjedna analiza 09/09/2020 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Relativno ohrabrujući podaci o radnim mjestima van poljoprivrede u SAD za kolovoz objavljeni u petak i očekivanja da Europska središnja banka nakon sastanka u četvrtak neće zvučati naklonjeno smanjenju poticajnih monetarnih mjera vršili su pritisak na europsku valutu.

Britanska funta je znatno oslabila uoči ključne runde pregovora između EU i UK o odnosima nakon Brexita. Dvije strane se ne slažu po pitanju prava na ribolov i državne pomoći, a Ujedinjeno Kraljevstvo se počelo pripremati za Brexit bez sporazuma 31. prosinca, što je dodatno pogoršalo raspoloženje ulagača. Velika Britanija je tijekom vikenda odredila novi krajnji rok za postizanje dogovora sredinom listopada, što se također smatra lošom vijesti.

Japanski jen je također opadao u odnosu na američku valutu. Japansko gospodarstvo je u drugom tromjesečju opalo 28,1% na godišnjoj razini, što je ispod ranije procijene od 27,8% pada.

Cijena zlata je relativno pozitivnog rezultata izvještaja o radnim mjestima van poljoprivrede u SAD do kraja tjedna opala, dok je dolar jačao.

Američki burzovni indeksi su naglo opali jer su ulagači odlučili uknjižiti profit u tehnološkom sektoru. Japanska SoftBank je proteklih mjeseci imala otvorenu ogromnu poziciju na američke dionice. Zatvaranje ove pozicije vršilo je iznimno jak pritisak na cijene dionica.

Cijena nafte je prošlog tjedna opala, dok se negativni pritisak po svemu sudeći nastavlja i ovog tjedna.Dan rada u SAD označio je kraj vozne sezone u SAD, što potiče dodatnu zabrinutost zbog pada već slabe potražnje za gorivom. Osim toga, Saudi Aramco je snizio službenu cijenu nafte za klijente iz Azije. Širenje virusa korona u Brazilu, Indiji i Europi također je vršilo pritisak na crno zlato.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada