CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 30/08/2021 - 03/09/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 01/09/2021

01 rujan, 2021
Tjedna analiza 01/09/2021 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na dolar. Predsjednik Federalnih rezervi, Jerome Powell, izjavio je u petak kako FED ne žuri smanjiti kupnju obveznica za 120 milijardi dolara (mjesečno). Podaci o indeksu potrošačkih cijena u eurozoni bili su znatno veći od očekivanih, pokazali su podaci u utorak. To bi moglo potaknuti ECB da započne s razmatranjem promjene politike nulte kamatne stope i time podupre trend porasta EUR/USD parova.

Britanska funta malo se oporavila. Glavni čimbenik bio je slabljenje dolara. Broj slučajeva COVID-19 u Velikoj Britaniji ostaje povišen. Međutim, broj dnevnih infekcija i dalje varira u regiji od 30.000.

Japanski jen nije zabilježio značajne promjene u odnosu na dolar. Sve u svemu, indeks dolara se oštro smanjio, što je također uzrokovano padom prinosa na obveznice kao dodatnog negativnog čimbenika za dolar. Fokus će biti na najnovijim podacima s američkog tržišta rada u petak, budući da je FED ukazao na stope zaposlenosti kao važan element njihovih tekućih rasprava.

Cijene zlata znatno su porasle iznad razine 1800 u petak, čime je zabilježen rast u ponedjeljak i utorak, budući da je prevladavao optimističan osjećaj. S druge strane, atraktivnost zlata kao utočišta porasla je nakon što su se strahovi o globalnom gospodarskom oporavku pojačali uslijed kontinuiranog širenja Delta varijante.

Američki indeksi zatvorili su se rekordnim visinama u ponedjeljak, budući da je govor Jerome Powella u petak nastavio vršiti utjecaj na cijene dionica.

Cijene nafte porasle su prošlog tjedna uoči uragana Ida, koji je u nedjelju prešao u uragan 4. kategorije, uništavajući najmanje 94% proizvodnje nafte i plina u Meksičkom zaljevu i uzrokujući" katastrofalnu " štetu Louisianinom elektroenergetskom sustavu. Oko 1,72 milijuna barela dnevno američke proizvodnje nafte ostalo je izvan mreže nakon evakuacije sa 288 platformi. OPEC+ se sastaje u srijedu. Sastanak će se vjerojatno nastaviti prema planu u srpnju za dodavanje 400.000 barela dnevno svaki mjesec do prosinca.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada
Zatvorite

Obratite pažnju na sljedeće blagdansko vrijeme trgovanja za:

  • U ponedjeljak, 11. listopada 2021. za blagdan zahvalnosti u Kanadi.
  • U četvrtak, 14. listopada 2021. za blagdan Chung Yeung Dana u Hong Kongu.
Instrument 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
CIJELI FOREX Redovno Redovno Redovno
Indeksi
Hong Kong 50 Redovno Zatvoreno Redovno
CAD 60 Zatvoreno Redovno Redovno
Dionice
Canadian stock Zatvoreno Redovno Redovno
  • Gore navedeno vrijeme može biti promijenjeno
  • Napomena: U slučaju niske likvidnosti određenog instrumenta, Fortrade može proširiti raspone ili čak zatvoriti instrument za trgovanje. O svim takvim promjenama rasporeda trgovanja bit će izdane obavijesti.
  • Datumi koji prethode i slijede ovaj praznik imaju redovan raspored trgovanja.
  • CFD-ovi su složeni Instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
  • CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni Instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 80% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Razmislite razumijete li kako ugovori pod financijskom polugom funkcioniraju i možete li sebi da priuštiti visok rizik od gubljenja novca.