CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 06/09/2021 - 10/09/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 08/09/2021

08 rujan, 2021
Tjedna analiza 08/09/2021 Ekonomski kalendar

Euro je ojačao u odnosu na dolar. Porast inflacije u eurozoni na 10-godišnji maskimum od 3% izazvao je određene komentare dužnosnika ECB-a. To je pružilo potporu jedinstvenoj valuti uoči sastanka ECB-a o monetarnoj politici u četvrtak. Nije jasno da li je većina u upravnom odboru ECB-a za postupno ukidanje monetarnog poticaja od strane Središnje banke EU.

Britanska funta je malo porasla uslijed pada dolara. Velika Britanija i EU produžili su grace period nakon Brexita u Sjevernoj Irskoj na neodređeno vrijeme, što je omogućilo rast funte, dok je, s druge strane, dnevni broj slučajeva Covid-19 u Velikoj Britaniji premašio 40.000. Japanski jen nije zabilježio značajne promjene u odnosu na dolar. Sve u svemu, indeks dolara je pao, ali je u utorak pokazao impresivan oporavak s obzirom na oporavak prinosa na obveznice.

Cijena zlata kretala se iznad razine od 1830 u petak uslijed lošeg od očekivanog američkog izvješća o broju novih radnih mjesta. Međutim, cijena zlata se povlači prema 1.800 dolara, budući da je sva pozornost još uvijek povezana s rezultatima sastanka ECB-a u četvrtak.

Američki indeksi zatvorili su se na rekordnim vrhuncima, budući da je kontinuirana monetarna podrška FED-a još uvijek na snazi.

Cijena nafte prošlog tjedna nije zabilježila značajne promjene. Saudijska Arabija je smanjila ugovorne cijene nafte za azijske kupce, što je izazvalo zabrinutost zbog pada potražnje. Međutim, jaki gospodarski podaci iz Kine ograničili su gubitke u utorak i pružili podršku cijenama nafte. Više od 80% proizvodnje nafte u Meksičkom zaljevu je zaustavljeno nakon uragana Ida, dok je OPEC+ zadržao svoje planove za povećanje proizvodnje za 400.000 barela dnevno u rujnu.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada