CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 20/09/2021 - 24/09/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 22/09/2021

22 rujan, 2021
Tjedna analiza 22/09/2021 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Predizborni čelnik stranke levog centra (SDP) u Njemačkoj i njihov vođa Olaf Schultz, skloni stvaranju koalicije s radikalnok lijevicom, nastavili su pritiskati zajedničku europsku valutu.

Britanska funta je oštro pala na uslijed povišenog raspoloženja "bez rizika". Bank of England sastat će se u četvrtak i predstaviti svoju najnoviju odluku o monetarnoj politici i tromjesečno izvješće o inflaciji.

Japanski jen gotovo se nije promijenio u nestabilnoj trgovini. Sve u svemu, američka valuta snažno je ojačala, a indeks dolara u utorak je znatno premašio 93.

Cijene zlata su se oštro smanjile jer je prinos na obveznice skočio prošlog tjedna. FED bi mogao u srijedu signalizirati smanjenje svog programa kupnje obveznica kasnije ove godine, unatoč zabrinutosti zbog "četvrtog vala pandemije". Međutim, blaža inflacija i razočaravajuće izvješće o poslovima ukazuju na drugačiji zaključak.

Američki indeksi dionica oštro su se smanjili jer su se strahovi od financijske zaraze širili diljem svijeta. Druga po veličini kineska tvrtka za nekretnine još uvijek je u teškoj financijskoj situaciji, što je dovelo do preprodavanosti u ponedjeljak. Neki investitori sada očekuju značajnu korekciju na burzama do kraja ove godine.

Cijena nafte je prošlog tjedna bila iznimno volatilna, ali na kraju tjedna nije zabilježila veliku promjenu. Znakovi smanjenja opskrbe u SAD nakon razornih uragana koji su se sručili na jug SAD-a podržali su cijene nafte. S druge strane, problemi Evergrandea ugrožavaju izglede za kinesko gospodarstvo i uzrokuju da neki investitori sumnjaju u izglede za njegov rast.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada
Zatvorite

Obratite pažnju na sljedeće blagdansko vrijeme trgovanja za:

  • U ponedjeljak, 11. listopada 2021. za blagdan zahvalnosti u Kanadi.
  • U četvrtak, 14. listopada 2021. za blagdan Chung Yeung Dana u Hong Kongu.
Instrument 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
CIJELI FOREX Redovno Redovno Redovno
Indeksi
Hong Kong 50 Redovno Zatvoreno Redovno
CAD 60 Zatvoreno Redovno Redovno
Dionice
Canadian stock Zatvoreno Redovno Redovno
  • Gore navedeno vrijeme može biti promijenjeno
  • Napomena: U slučaju niske likvidnosti određenog instrumenta, Fortrade može proširiti raspone ili čak zatvoriti instrument za trgovanje. O svim takvim promjenama rasporeda trgovanja bit će izdane obavijesti.
  • Datumi koji prethode i slijede ovaj praznik imaju redovan raspored trgovanja.
  • CFD-ovi su složeni Instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 74% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
  • CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni Instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 80% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Razmislite razumijete li kako ugovori pod financijskom polugom funkcioniraju i možete li sebi da priuštiti visok rizik od gubljenja novca.