CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 20/09/2021 - 24/09/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 22/09/2021

22 rujan, 2021
Tjedna analiza 22/09/2021 Ekonomski kalendar

Euro je oslabio naspram američkog dolara. Predizborni čelnik stranke levog centra (SDP) u Njemačkoj i njihov vođa Olaf Schultz, skloni stvaranju koalicije s radikalnok lijevicom, nastavili su pritiskati zajedničku europsku valutu.

Britanska funta je oštro pala na uslijed povišenog raspoloženja "bez rizika". Bank of England sastat će se u četvrtak i predstaviti svoju najnoviju odluku o monetarnoj politici i tromjesečno izvješće o inflaciji.

Japanski jen gotovo se nije promijenio u nestabilnoj trgovini. Sve u svemu, američka valuta snažno je ojačala, a indeks dolara u utorak je znatno premašio 93.

Cijene zlata su se oštro smanjile jer je prinos na obveznice skočio prošlog tjedna. FED bi mogao u srijedu signalizirati smanjenje svog programa kupnje obveznica kasnije ove godine, unatoč zabrinutosti zbog "četvrtog vala pandemije". Međutim, blaža inflacija i razočaravajuće izvješće o poslovima ukazuju na drugačiji zaključak.

Američki indeksi dionica oštro su se smanjili jer su se strahovi od financijske zaraze širili diljem svijeta. Druga po veličini kineska tvrtka za nekretnine još uvijek je u teškoj financijskoj situaciji, što je dovelo do preprodavanosti u ponedjeljak. Neki investitori sada očekuju značajnu korekciju na burzama do kraja ove godine.

Cijena nafte je prošlog tjedna bila iznimno volatilna, ali na kraju tjedna nije zabilježila veliku promjenu. Znakovi smanjenja opskrbe u SAD nakon razornih uragana koji su se sručili na jug SAD-a podržali su cijene nafte. S druge strane, problemi Evergrandea ugrožavaju izglede za kinesko gospodarstvo i uzrokuju da neki investitori sumnjaju u izglede za njegov rast.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada