CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 27/12/2021 - 31/12/2021

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 29/12/2021

29 prosinac, 2021
Tjedna analiza 29/12/2021 Ekonomski kalendar

Euro je u odnosu na američki dolar ostvario skromnu dobit. Međutim, u Francuskoj je zabilježen rekordni broj slučajeva infekcije Covid-19, dok je rast prinosa na obveznice pomogao dolaru da održi korak s eurom. Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar. Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uvjerila je investitore da neće biti novih ograničenja tijekom blagdana, dok su novi propisi o ribarstvu nakon Brexita i najava financiranja britanskih luka i kapaciteta recikliranja od 75 milijuna funti podržali britansku valutu.

Japanski jen je oslabio jer su prinosi na obveznice nastavili rasti prošlog tjedna, što je još više povećalo razliku između japanskih i američkih obveznica. USD / JPY par je vrlo osjetljiv na razlike u kamatnim stopama između dviju zemalja.

Ovaj tjedan je kraći zbog novogodišnjih blagdana, a velikih gospodarskih izvještaja neće biti.

Cijena zlata porasla je i stekla uporište iznad razine od 1.800 dolara. Održiva visoka inflacija i zabrinutost zbog Omicrona pridonijeli su povećanju cijena žutog metala.

Američki indeksi dionica pogodili su nove rekordne maksimume, budući da su podaci pokazali da je Omicron varijanta manje smrtonosna nego što se strahovalo, dok su nove tablete odobrene za borbu protiv COVID-19 također potaknule apetit za rizikom. Velika online prodaja u SAD-u tijekom božićne sezone potaknula je raspoloženje.

Cijene nafte su porasle prošlog tjedna u nadi da će Omicron varijanta koronavirusa imati ograničen utjecaj na globalnu potražnju 2022. godine, iako je porast broja slučajeva doveo do otkazivanja letova. Trgovci naftom sada očekuju sljedeći sastanak OPEC-a + 4. siječnja, na kojem će grupa odlučiti hoće li nastaviti planirano povećanje proizvodnje od 400.000 barela dnevno u veljači.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada