CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 03/01/2022 - 07/01/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 05/01/2022

05 sijeиanj, 2022
Tjedna analiza 05/01/2022 Ekonomski kalendar

Euro u odnosu na dolar nije zabilježio značajne promjene. Svakodnevni slučajevi zaraze Covidom u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji postižu nove rekorde posljednjih dana. Brzi rast prinosa na obveznice dao je dolaru dodatni poticaj u ponedjeljak u odnosu na zajedničku europsku valutu.

Britanska funta je blago ojačala u odnosu na dolar. Britanska funta imala je koristi od činjenice da je britanski premijer, Boris Johnson, sugerirao da uskoro neće biti daljnjeg pooštravanja mjera.

USD/JPY je skočio na najvišu razinu od siječnja 2017. godine, budući da su (dramatično) rastući prinosi na obveznice nastavili povećavati razliku između japanskih i američkih obveznica, vršeći pritisak na jen.

Cijene zlata bile su gotovo nepromijenjene, trgujući uglavnom iznad razine od 1800 dolara. Stalno visoka inflacija i zabrinutost zbog Omikrona potaknuli su rast cijena žutog metala, dok su prinosi na obveznice u ponedjeljak snažno utjecali na zlato.

Američki burzovni indeksi konsolidirali su raniji rast, a indeks je u ponedjeljak dosegao novi vrhunac. Apple je postala prva tvrtka koja je zabilježila tržišnu kapitalizaciju od tri bilijuna dolara.

Cijene nafte porasle su, cementirajući rast početkom nove godine. na sastanku OPEC+ zakazanom za 4. siječanj vjerojatno će donijeti odluku o nastavku planiranog povećanja proizvodnje od 400.000 barela dnevno u veljači. Nafta je također dobila određenu potporu uslijed problema sa opskrbom u Libiji, gdje će proizvodnja biti smanjena za 200.000 barela dnevno tijekom tjedna zbog održavanja cjevovoda.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada