CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 10/01/2022 - 14/01/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 12/01/2022

12 sijeиanj, 2022
Tjedna analiza 12/01/2022 Ekonomski kalendar

Euro je nastavio trgovati u uskom rasponu u odnosu na dolar. Sudionici na tržištu procijenili su vrijeme povećanja stope i broj povećanja ove godine. Britanska funta porasla je na najvišu razinu u odnosu na pad dolara u gotovo 10 tjedana, potpomognuta očekivanjima da će Bank Emgleske nastaviti povećavati kamatne stope.

USD/JPY povukao se s najviših razina zabilježenih prošlog tjedna, budući da je porast broja slučajeva Covid-19 (Omicron) pogoršao osjećaj investitora. Sve u svemu, indeks američkog dolara izgubio je zamah.

Cijene zlata bile su gotovo nepromijenjene, još uvijek trgujući na 1800 dolara. Visoka inflacija i zabrinutost zbog širenja Omicrona pridonijeli su povećanju cijena žutog metala, dok su oportunitetni troškovi u smislu izgubljenih prinosa (rastućih prinosa na obveznice) nastavili vršiti pritisak na zlato.

Američki burzovni indeksi pali su nakon što je Goldman Sachs rekao da očekuje da će FED povećati kamatne stope četiri puta u 2022. godini. Ipak, sezona financijskog izvještavanja je spremna početi. U petak će Citigroup i JP Morgan biti prvi koji će izvijestiti o rezultatima za 4. tromjesečje.

Cijene nafte porasle su zahvaljujući ograničenoj ponudi i nadama da porast slučajeva koronavirusa i širenje Omicrona neće spriječiti oporavak globalne potražnje. Građanski nemiri u Kazahstanu također su pomogli da cijene WTI nafte dosegnu 80 dolara po barelu. Nafta je dobila određenu potporu zbog prekida opskrbe u Libiji, ali nastavak opskrbe negativno je utjecao na cijene nafte u ponedjeljak.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada